GroepGeert koestert het Paasfeest

Voor de meeste Nederlandse koters betekent Pasen niet veel meer dan een rondspringende man verkleed als haas en een zoektocht naar zoveel mogelijk chocolade eitjes in de achtertuin. De christelijke achtergrond zal de kinderen weinig kunnen schelen, wellicht zal de christelijke oorsprong van hun chocolade stripfiguren ze ontgaan. Maar niet voor Geert Wilders.

Geert Wilders koestert Pasen. Misschien dat hij als rasechte Limbo diep in zijn hart een gelegeheidskatholiek is en daarom vooral liever alleen zélf wordt gerespecteerd en anderen liever niet in hun waarde laat. Wie zal het zeggen?

De katholieke ziel van Geert was diep gekrenkt toen hij vernam dat moslims, u weet wel, de grootste bedreiging van de mensheid, misschien op tweede paasdag mogen werken om tijdens het Suikerfeest een dagje vrij te nemen. En de CNV, de christelijke vakcentrale, vindt het goed! Horror!

Dat het iets te maken zou kunnen hebben met wederzijds respect, daar moeten we maar even niet van uitgaan. Natuurlijk is het jammer dat Marokkaanse jongetjes niet staan te springen om in de regen chocolade eieren te zoeken. Maar of dat nu opgelost kan worden door te doen alsof het Suikerfeest niet bestaat betwijfel ik.

Gelukkig voor Geert heeft de CNV vandaag het voorstel ingetrokken na alle ‘emotionele’ reacties die ze kregen. Laten we de ratio hier inderdaad maar buiten laten.

Bron: GroepGeert

Foto: Loesjekalender d.d. 9 mei 2006

Lees ook:Wilders: ‘Geen vrij van school voor Suikerfeest’
Lees ook:Wilders tweede partij in laatste peiling De Hond
Lees ook:VVD kruipt verder richting PVV; Rutte neemt de leiding
Lees ook:Kabinet overspoeld door islam
Lees ook:Premier Balkenende op dag van respect: ‘Ik vel geen moreel oordeel’

13 reacties op “GroepGeert koestert het Paasfeest

  1. Hans van Mourik

    Het is simpel en makkelijk om Geert Wilders aan te vallen. Maar het is natuurlijk van de zotte dat wij als Nederlanders zo alles maar moeten aan gaan passen aan de Moslims die hier als ik het goed begrijp zelf niet om gevraagd hebben. Pasen is een Christelijk / Joods feest. Suikerfeest is van de Moslims en dus niet passend in Nederland. Laten wij als Nederlanders onze eigen identiteit behouden in Godsnaam . Nederland draait al door met alles wat met de Moslims te maken heeft. Kijk in Rotterdam naar die nieuwe moskee, het is te gek voor woorden !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sukkels!

    Melissa Truijens is typisch zo’n naive denker en alles wat te maken heeft met Geert Wilders is niet goed in haar ogen. Wat zijn plannen ook zouden zijn, Melissa is verblind en ze kijkt bij geen enkel voorstel objectief.

    Ik gok dat zij niet in de randstad woont, anders zou ze wel anders kijken naar deze kwestie.

    Even een vraag aan Melissa, is Nederland een islamitisch land?
    En nog een vraag: Ik welk land zie je islamitische en christenlijke feestendagen hand in hand gaan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Melissa

    @ Sukkel,

    Natúúrlijk zou ik makkelijk iets aardigs over Wilders kunnen schrijven. Hij verdient het alleen niet, vandaar dat een vriendelijk woord over hem op deze site (vooralsnog) ontbreekt. Hij maakt het mij op dat punt erg gemakkelijk.

    Dat alle Randstedelingen sympathiek tegenover zijn ideeen zouden staan wijzen de peilingen niet uit en vanuit het kloppend hart van Amsterdam kan ik je geruststellen: niet alle stedelingen trappen in die rechtse stemmingmakerij.

    Nederland, tot slot, is geen islamitisch land, maar je bent blind als je je ogen sluit voor de diversiteit aan inwoners. Deze verschillende mensen verdienen toch wat respect -iets dat ik niet van al mijn autochtone landgenoten kan zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ben

    Ik word altijd een beetje moe van Randstedelingen die denken dat alles alleen maar in het westen gebeurt. Het zal je verbazen, Sukkels, maar ook hier in Weert signaleren we wel eens een Turk. Bijvoorbeeld in de flat waar ik woon, waar naar verluidt 90 nationaliteiten te vinden zijn.

    Wilders is een aardige vent met een mooi kapsel, maar een sterk onderbouwd argument heb ik nou eenmaal nog nooit uit zijn mond horen komen. Mijn stem heeft onze vriend uit Venlo dan ook niet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van Mourik

    Geachte lezers,

    Als jullie eens de moeite namen een bijeenkomst bij te wonen zou je anders over Geert gaan denken ! Hij heeft het niet alleen over de problematiek van allochtonen.
    Ook belastingen/infrastructuur/onderwijs en miljarden belasting geld die naar Brussel en ontwikkelingslanden gaat met welk doel ?
    Wat betreft de allochtonen ja inderdaad zij zijn een reeele dreiging voor het vrije westen en in ons geval Nederland.
    Wij moeten trots zijn op ons land en onze cultuur en identiteit. Nu wordt het verkwanseld door de linkse rakkers !!!!
    Als je weet dat in de grote steden al meer allochtonen jongeren onder de 21 wonen dan autochtonen maakt me dat niet blij.
    Statistieken geven ook aan dat de criminaliteit bij deze groepen groter is dan de autochtonen. Kan hier 40 a4 tjes schrijven maaar ga eens naar een bijeenkomst of lees het partij programma
    Pim waarschuwde al voor het gevaar van de Islam ( achterlijke cultuur) en hij krijgt zoals je ziet gelijk. Wees blij dat er mensen zijn als Geert Wilders die niet bang zijn de problemen te benoemen. De pvda en cda draaien er omheen.
    Dus wees verstandig en denk 22-11 goed na.
    Kies je voor links gaan de grenzen open.
    Worden Islamitische landen lid van de Europese Unie en zijn wij straks een provincie van Europa.
    Terug naar Nederland alleen economische betrekkingen en verder niets. Kom op voor je eigen land. Door alle moskeen lijkt het al alsof we in Marokko of Turkije wonen.
    ABSURD

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ben

    Geachte heer Van Mourik,

    Ik vind het erg fijn dat u over de politiek nadenkt. Veel mensen komen niet meer zo ver. Maar ik kan toch niet met al uw conclusies eens zijn.

    1. Ik als ‘linkse rakker’ ben wel degelijk trots op Nederland. Op tulpen en Rembrandt, maar ook op onze traditie van godsdienstvrijheid en verdraagzaamheid. Het is juist de diversiteit en de open cultuur die ons land altijd groot heeft gemaakt. Dat was in de zeventiende eeuw zo en dat is nu nog.

    2. Ja, er zijn problemen met sommige groepen allochtonen. Die dienen we aan te pakken. Dat neemt niet weg dat de meeste Nieuwe Nederlanders gewoon hardwerkende mensen (als u?) zijn. Die verdienen het niet om op een lijn te worden gezet met de Mohammed B.’s in deze wereld.

    3. Als we ons op ons Nederlandse eilandje terug zouden trekken, zouden we cultureel en economisch wegkwijnen. Beter een provincie van een sterk Europa (en zo ver zal het niet eens komen) dan een marginaal, zelfstandig landje. In samenwerking met een divers Europa ligt onze toekomst. E pluribus unum!

    4. Ga eens kijken naar historische moskeeën in de Arabische wereld. Kijk eens naar Islamitische denkers uit de middeleeuwen. Lees oude Perzische dichters! De islam is geen cultuur maar een godsdienst, maar de cultuur van veel islamieten is schatrijk. Fortuyn, God en Allah hebbe zijn ziel, sloeg hier de plank volledig mis. Bedenk dat de meeste islamieten een minstens zo grote hekel aan Al-Qaeda hebben als jij.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ben

    O ja, ik moest me wel inhouden. Ik had ook zo 40 a4-tjes volgeschreven.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Gerard

    Als je gaat zitten juichen tijdens een film over een groot aantal mensen die omgekomen zijn door fanatieke/gestoorde/imbeciele geitenneukers die de pedofiele profeet aanbidden dien je gelijk dit land uitgedonderd te worden. Zo krijgen de mensen wel de schurft aan allochtonen. Wie maakt nu de kloof groter ? Lijkt mij duidelijk dat de Smerige Marokkanen uit Pathe dit doen. Jammer dat je zelf niet in de Twin Towers aanwezig was kon je gelijk door naar die zogenaamde Allah.
    BAH BAH BAH BAH
    Dit toont het gelijk wederom aan van Geert Wilders !

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans

    Ben,

    Heel kort als het in Nederland zo doorgaat wil ik je over 10 jaar nog eens spreken.
    Nederland raakt zijn identiteit kwijt !
    Gegroet.
    Lees onderstaande eens goed door.
    ___________________________________________
    Nederland is een prachtig land. Maar het staat onder druk. Om tal van redenen. De politieke elite in Nederland negeert stelselmatig de belangen en problemen van de burger.

    Het is nog steeds niet veilig op straat door onvoldoende politie en te lage straffen. Het aantal vreemdelingen dat jaarlijks naar ons land komt is nog steeds excessief hoog. De demografische ontwikkelingen zijn ronduit zorgelijk: de meerderheid van de jongeren in de grote steden is nu al van niet-westerse afkomst. De overheid is veel te groot en heft te veel belastingen zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zodat burgers iedere maand opnieuw te weinig van hun eigen verdiende geld overhouden. En kwetsbare mensen zoals ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen leiden te vaak een mensonwaardig bestaan. Ondertussen wordt een politieke partij voor pedofielen opgericht en worden dierenmishandelaars ongestraft of met hooguit een boete naar huis gestuurd. Dat kan en moet allemaal zoveel beter. Het fatsoen moet terug in onze samenleving.

    Daarom zijn er dringend veranderingen nodig. Nederland moet weer een sterk en vitaal land worden. Een land met een kleinere en minder betuttelende overheid en een duurzaam sterkere economie. Een land, waarin naast een kleine doelmatige overheid en het verantwoordelijke individu, ook het maatschappelijke middenveld (maatschappelijke organisaties, verenigingsleven, gezin, kerk, etc.) de rol krijgt die het verdient. Een land dat trots is op zijn eigen identiteit, die identiteit ook durft te benoemen en voor het behoud daarvan durft op te komen, ook binnen het steeds verder uitdijende Europa. Een land dat meer investeert in betere veiligheid voor zijn inwoners, beter onderwijs voor zijn kinderen en menswaardigere zorg voor zijn ouderen. Een land dat crimineel gedrag op straat en islamitisch terrorisme keihard aanpakt en bestraft. Een land met een bestuur dat problemen van de burgers oplost. Een land met politici die meer naar die burgers luisteren en minder met zichzelf bezig zijn. Kortom: een beter en sterker Nederland!

    De Groep Wilders / Partij voor de Vrijheid heeft de afgelopen anderhalf jaar een groot aantal voorstellen gedaan om tot zo’n beter en sterker Nederland te komen. In de Onafhankelijkheidsverklaring, het Plan voor een Nieuwe Gouden Eeuw en in Klare Wijn zijn al veel concrete voorstellen te vinden. In Nieuw Realisme hebben wij onze ideologische kaders geschetst. In dit verkiezingspamflet geven wij – kort en krachtig – onze belangrijkste voorstellen weer. Vernieuwende en gedurfde voorstellen die leiden tot een beter en sterker Nederland.

    Een Nederland om weer trots op te zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Ben

    Wat denken jullie nou. Dat ik nu ineens op Wilders ga stemmen omdat hij een aantal holle kreten -want dat zijn het echt, lees het eens kritisch- op een rijtje zet?

    En Gerard: “Jammer dat je zelf niet in de Twin Towers aanwezig was kon je gelijk door naar die zogenaamde Allah.” Dit zinnetje toont aan dat je ten eerste mijn tekst niet goed leest. En je ten tweede geen haar beter bent dan de gemiddelde moslimfundamentalist. Je wenst mij namelijk dood omdat ik ergens anders over denk dan jij. Zo zit Bin Laden nou ook in elkaar.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Gerard

    Ik wens jou zeker niet in de Twin towers is ook niet meer mogelijk !
    Nee ik heb het over de hufters die tijdens een zo’n vreselijk inferno nog gaan zitten applaudiseren en lachen. Als ze het dan zo geweldig vinden dan rest mij in kwaadheid zo te reageren. Misschien fout hoor maar kom op dit is gewoon walgelijk. Ik ben zeker geen fundamentalist, wel een realist en als wij zo doorgaan met Links voorop dan is dit land straks in handen van Moslims.
    Het is een sluimerend gevaar Pim had het al over de 5e colonne. Geert over een Tsunami het is hetzelfde. Nederland verloederd niet alleen door allochtonen hoor maar in hoofdzaak wel !!
    Deze discussie kan nog jaren doorgaan en laten we hopen dat hij door kan gaan. Maar mijn standpunt is hetzelfde als van Geert ik ben geen naprater of meeloper dit is mijn mening die ik toevallig deel met Geert.
    De haat van allochtonen in Nl tegen homo/israel/amerika is zo ongelooflijk groot daar heb jij geen besef van.
    Beroepsmatig weet ik waarover ik praat.
    Heb nog even geduld dan zal je horen naar 22-11 wat er in b.v. een bepaalde moskee in Amsterdam gebeurt. Echter nu heb ik nog beroepsgeheim 22-11 is dat over.

    Gegroet en nogmaals vat het niet persoonlijk op.
    Pvda en al die linkse partijen houden van pamperen van de allochtonen. Draaien om de hete brij heen.Geert durft het te benoemen.
    HULDE VOOR GEERT

      /   Beantwoorden  / 
  12. Melissa

    @ Gerard,

    Volgens mij is de afgelopen paar jaar links niet aan de macht geweest in Nederland. Maar misschien heb ik niet op zitten letten?

    CDA en VVD zijn niet in staat geweest iets aan de problemen te doen, en vervolgens geef je ‘links’ de schuld van alles! Beetje vreemd.

      /   Beantwoorden  / 
  13. maarten

    On topic:

    Waarom laten we elke werknemer niet gewoon zijn feestdagen kiezen. Gewoon aan het begin van het jaar (of op een ander willekeurig moment) aangeven welke feestdagen jij vrij wilt hebben. Natuurlijk met een grens zodat je niet alle feestdagen mee kan nemen, maar zo moeilijk hoeft het allemaal toch niet te zijn? Geen behoefte aan pasen of pinksteren, dan ruil je die dagen in voor andere. Waarom er meteen een principiele stammenstrijd van maken die door de overheid opgelost dient te worden? Ik zit helemaal niet te wachten op een overheid die mij gaat vertellen welke feestdagen ik moet vieren, dat maak ik zelf wel uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.