Van rechter mag Geert Wilders provoceren

Volgens de rechter roept Geert Wilders niet op tot 'haat of geweld', maar is hij wel 'provocerend' bezig. Volgens de rechter moet juist een parlementariër ten alle tijden zijn of haar mening naar voren kunnen brengen. Een parlementariër heeft recht op vrije meningsuiting. Wilders was aangeklaagd door de Nederlands Islamitische Federatie vanwege Geert Wilders uitspraak rondom de Koran in vergelijking tot dictator Hitler's Mein Kampf. NIF is teleurgesteld over de uitspraak en zal in hoger beroep gaan. De uitspraak komt in de dagen dat er steeds meer protest (In Pakistan kwamen tienduizenden vandaag nog bij elkaar) lijkt te komen tegen de film Fitna die Geert Wilders inmiddels in gewijzigde vorm op internet zette.

Lees ook:Geert Wilders nóg eens in 1 adem met Hitler
Lees ook:Wilders stelt Koran gelijk aan Hitler’s Mein Kampf
Lees ook:Veiligheid moet belangrijker zijn dan bureaucratie
Lees ook:Van den Broek: ‘Wilders Fitna meteen verbieden’
Lees ook:Ter Horst in de bres voor SGP

4 reacties op “Van rechter mag Geert Wilders provoceren

 1. Truus Baaij

  Aldus betoont Vrouwe Justitia, conform de scheiding der machten, haar onafhankelijkheid. Verwacht dat ze deze ook in hoger beroep handhaaft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees

  Steeds meer protest… jaja, mensen die ruwweg voor een beetje vreten de straat op worden geschopt. Allemaal voorgekauwde scenarios. Die paar scheten die om Fitna worden gelaten in de Arabische landen kan mij niet boeien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. tara

  het is bijna de moeite niet waard om in hoger beroep te gaan. hij heeft al genoeg aandacht gekregen. het is een veel te grote “eer” dar hij met hitler word vergleken. niet dat ik voor hitler ben! in tegendeel! maar, hitler was toch een stapje verder dan onze wilders. zou het ooit tot zo iets uit groeien (wat mij zou verbazen, anders zou nederland wel heel ver van huis zijn) word er zeker in gegrepen door de europese uni.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.