ChristeUnie: pak alcoholreclame aan!

Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik het gevonden: een politieke partij die het (op zijn site) ook over iets anders heeft dan de formatie. De ChristenUnie wil dat het maken van reclame voor alcohol aan banden wordt gelegd. De Nederlandse jeugd drinkt namelijk meer dan zijn Europese leeftijdsgenoten en dat is zorgwekkend.

 

Blootstelling aan alcoholreclames hangt, volgens onderzoek, nauw samen met een positiever beeld dat mensen hebben van alcohol en het nuttigen ervan.

Vorig jaar wilde minister Hoogervorst de alcoholreclame aan banden leggen. Hij wilde dat er tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds geen alcoholreclames uitgezonden zouden mogen worden. De alcoholbranche ging hier uiteindelijk niet mee akkoord en beloofden de reclames zelf te 'reguleren'. 

Resultaat: evenveel alcoholreclames als voorheen. En dat is voor de ChristenUnie niet goed genoeg. De partij wil dan ook dat er het liefst voor 2008 stappen worden ondernomen om de reclames aan banden te leggen.

En met de formatie in het directe vooruitzicht is dat een standpunt dat absoluut geen kwaad kan. CDA en PvdA sluiten zich ongetwijfeld aan bij dit soort wensen -het is dus een minder riskant nieuwtje om de formatiegesprekken mee in te gaan dan Bos' uitzetstopmotie. 

Bron: CU 

Lees ook:Wouter Bos krijgt zijn pardon
Lees ook:Wilders: ‘Is directeur Riagg zelf niet aan therapietje toe?’
Lees ook:PvdA giftig over schip
Lees ook:’30% gemeenten heeft zuipkeet’
Lees ook:CU: toch maar geen alcoholreclameverbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.