Wouter Bos krijgt zijn pardon

Nauwelijks geïnstalleerd en nu al vol aan de bak. Dat is tekenend voor de vechtlust van Wouter Bos, die tijdens de verkiezingsdebatten soms al iets te vennijnig uit zijn ogen straalde. Riep hij woensdag al dat hij direct wilde debatteren over het uitzettingsbeleid, vandaag behaalde hij zijn eerste resultaat: een generaal pardon door een kleine kamermeerderheid.

 

CDA had het debat liever niet gevoerd tijdens de formatie, maar Bos merkte (terecht) op dat er dagelijks beslissingen genomen worden op basis waarvan mensen worden uitgezet. Ook tijdens de formatie.

Heel leuk, dat succesje voor Bos. Mocht de formatie niet lukken, dan komt hij nu toch even lekker daadkrachtig over. Helaas had hij, voorafgaand aan het debat, zijn huiswerk niet goed gedaan. Zo had hij geen flauw idee hoeveel mensen er onder de pardonregeling zullen vallen (volgens Verdonk geen 26.000, maar zo'n, 31.500).

Maar het ging Bos ook niet om de hoeveelheid, het ging hem om het principe. Gelukkig lijkt Verdonk minder last te hebben van principes. Ondanks dat ze altijd fel tegen een pardon was, lijkt het erop dat ze de motie gewoon zal uitvoeren -ook al verwacht ze een toestroom van misschien wel een half miljoen nieuwe gelukszoekers door de soepele houding.

Nu.nl

 

Lees ook:Geen pardon van Verdonk
Lees ook:Na generaal pardon nog steeds 18.000 illegalen in Rotterdam
Lees ook:Generaal Pardon eindelijk rond
Lees ook:Wordt Verdonk gedwongen tot generaal pardon?
Lees ook:Tóch uitzetting op dinsdagmorgen?

9 reacties op “Wouter Bos krijgt zijn pardon

  1. Jannes

    Dit is de meest domme actie Wouter Boslim uit kon halen.
    Ach met 2 maand komen er toch wel weer nieuwe verkiezingen.
    Dan zien we wel weer verder.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ben

    Ik geloof niet zo in die half miljoen gelukszoekers. Al zouden die komen, dan vallen ze toch onder de nieuwe asielwet? En gaat er iemand in verre landen nu ineens foldertjes uitdelen waarin staat: “Kom naar Nederland om geluk te zoeken”? Rita, je ziet spoken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sukkels!

    Pleiten voor een Generaal Pardon, maar niet weten hoeveel mensen hier onder vallen, over slecht voorbereiden gesproken.

    Ook weer lekker hypocriet;

    Eerst aandringen dat het demissionair kabinet geen grote besluiten neemt of uitvoert, maar zodra er opeens een kamermeerderheid is voor een generaal pardon roepen ze met z’n allen dat het kabinet het moet uitvoeren.

    Ik vind dat meten met 2 maten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roland

    Precieze cijfers heb ik (ook) niet paraat, maar van de oorspronkelijke groep van ca. 26000 asielzoekers, zijn er nu nog zo’n 5500 over (door mensen die uitgezet of vetrokken zijn en door aanwas door gezinshereniging). Het enige wat Bos wil, is dat het huidige kabinet de uitzettingen stop zet zodat er geen onomkeerbare beslissingen genomen worden door een demissionair kabinet. Prima actie van Bos en alle anderen in deze gelegenheidscoalitie wat mij betreft!

      /   Beantwoorden  / 
  5. sany

    ik vind het heel erg goed van Bos
    ik ben zelf ook een asielzoeker en woon al 8 jaar in Nederland!
    met drie kinderen die hun vaderland niet eens kennen.
    en de moedertaal nauwlijks kunnen spreken!
    en we weten nog steeds NIET of we mogen blijven of weg moeten!!!
    ijzere RITA kan NIET tegen haar verlies in de eigen patij !!
    en nu moeten de asielzoekers er onder lijden!
    ik hoop dat Bos de strijd WINT!!!
    voor ons en al die andere asielzoekers!!

    alvast bedankt voor de moeite!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. crisps

    Lieve sany,
    Ik hoop echt dat mevrouw Verdonk gedwongen wordt om de motie ten uitvoer te brengen. Ik kan me voorstellen dat je elke dag onder enorme stress gebukt moet gaan vanwege ons huidige asielbeleid en de uitzetcentra van mevrouw Verdonk.
    Ik bid met je mee dat linkse partijen het voor elkaar krijgen dat het Generaal Pardon er nu eindelijk doorkomt.

    Het ga je goed!

      /   Beantwoorden  / 
  7. katja

    Als 21 jarig meisje kwam ik naar Nederland in de hoop dat mijn leven beter en veiliger zou worden. Op dat moment duurde de gemiddelde procedure jaren voordat je een beslissing krijgt of je wel of niet mag blijven. Mijn karakter en ambities laten mij niet zonder enige actie het besluit af te wachten. Daarom besloot ik een studie te volgen, ook op aanraden van mijn toenmalige advocaat, die door de IND was aangewezen. Inmiddels heb ik mijn studie aan de hogeschool succesvol afgerond en is mij een baan aangeboden, van welke ik alleen maar kon dromen. Het enige probleem is dat ik na 7 jaar in Nederland geleefd te hebben, nog steeds niet in het bezit ben van een geldige verblijfsvergunning. Sinds mijn asielprocedure gesloten was, heb ik immers nieuwe aanvragen ingediend om legaal in Nederland te verblijven. Want u begrijpt zelf dat zonder enig geldig identiteitsbewijs kunt u in Nederland nergens terecht: geen ziekenhuishulp, geen officiële woning, geen werk etc.
    Mijn vraag is of het dan niet beter is voor de Nederlandse maatschappij, die mensen die hier een opleiding genoten hebben en goede toekomstperspectieven bieden voor Nederland, om deze mensen in Nederland te behouden? Die mensen die zodoende in de Nederlandse maatschappij geïntegreerd zijn dat ze hun leven niet meer zonder kunnen voorstellen?

      /   Beantwoorden  / 
  8. links

    hoer verdonk moet buigen

      /   Beantwoorden  / 
  9. Neno

    katja: Ik zat 5j in asiel procedure en jouw verhaal over jaren zonder beslising klopt niet.Moest je minimaal 5 keer al afgewesen zijn !?
    Hier gaat het niet over diploma’s of gelukszoekers of weet ik veel..asiel verlenen is bedoeld voor iets anders.Mooi van Nederland dat je kreeg kans en diploma hebt gehaald.En volgens mij meer dan genoeg van Nederland heb je al gekregen.Dit is niets personlijk maar 25000 leugenaars en vele slapende criminelen en terroristen verdinen niet zomaar verblijf terwijl vele andere moesten land verlaten.Door 15 veilige landen geslapen en in Nederland in vrachtwagen waker geworden..verhaltjes voor IND..of stel voor dat ooit een grote muslim wou naar Nederland komen..Belachelijk.Uitkering is reden No.1..Reden No.2 Nederland had vordeligste vremdelingen wet voor gelukszoekers tot 2001..
    Pvda was aan het regeren in 2001 toen nieuwe wet met terugwerkendekracht kwam..Schamteloos!!!Waar was je toen Dhr Bos ? Liegen,niet wet respecteren en terugtrekken naar eigen land en leven jaren lang van geld van belasting betalers en op einde krijg je beloning-verblijfsvergunning. Ongeloflijk naief van politici.. en vraag me af waar gaat dit land naar toe ?..Zullen we binnenkort zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.