Tóch uitzetting op dinsdagmorgen?

Het is de laatste tijd onontkoombaar: generaal pardon, het stopzetten van het uitzetten. Ook als je de afgelopen weken in een grot hebt geleefd kun je er niet omheen. Zelfs nu Verdonk het uitzetten van uitgeprocedeerde asoelzoekers heeft stopgezet tot het spoeddebat van dinsdag is er nog een klein nieuwtje. Er dreigt namelijk dinsdagochtend iemand uitgezet te worden, die claimt onder de '26.000' te vallen die volgens 'links' een generaal pardon moeten krijgen.

 

Zijn advocaat heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de staat. De man hoopt alsnog in Nederland te mogen blijven.

Et voila: we hebben er een case bij. Het kan bijna niet anders of er zullen kamervragen komen van verontwaardigde kamerleden, die Verdonk kwalijk nemen dat ze deze man zo aan het schrikken heeft gemaakt. 

Verdonk zal vervolgens uitleggen dat  dit nu precies was wat ze bedoelde, toen ze riep dat er minstens 200.000 uitgeprocedeerden op de motie van PvdA af zouden komen. Wilders zal vervolgens een kamervraag stellen, om erachter te komen waarom de man niet al veel eerder is uitgezet.

Bron: Nederlands Dagblad 

Lees ook:Geen pardon van Verdonk
Lees ook:Asielzoeker wordt niet uitgezet
Lees ook:Wouter Bos krijgt zijn pardon
Lees ook:Balkenende spreekt zich uit
Lees ook:Weer een brief van Verdonk

Eén reactie op “Tóch uitzetting op dinsdagmorgen?

  1. bozebever

    wegwezen klaaar is klaar

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.