Geen pardon van Verdonk

De komende dagen zullen er geen uitgeprocedeerde asielzoekers worden uigezet. Er moet snel een spoeddebat komen, waarna het uitzetten weer door kan gaan. Dat is, kort door de bocht, de strekking van de boodschap die Verdonk dinsdag had aan de Tweede Kamer. De motie van PvdA is onuitvoerbaar omdat Verdonk niet weet om wie het precies gaat. Maar waarom kan ze het uitzetten van asielzoekers wél voor een paar dagen stopzetten, en níet tot het eind van de formatie?

 

Verdonk is bang dat niet enkele duizenden asielzoekers mee willen liften op het pardon, maar dat zo'n 200.000 mensen zullen proberen alsnog te claimen dat zij hier mogen wonen. Al die 200.000 verhalen zijn lastig te controleren. Verder zou de staat veel claims kunnen verwachten van mensen die wél onder de regeling vallen, maar al zijn uitgezet.

Volgens PvdA is het echter volkomen duidelijk om welke personen het gaat. En als de uitzetting een paar dagen opgeschort kan worden, lijkt het erop dat de motie toch écht uitvoerbaar is.

De kans dat Verdonk zich in een debat alsnog om zal laten praten is nihil. Zal de PvdA aansturen op haar vertrek wanneer zij een kamermeerderheid passeert? Geruchten gaan dat, wanneer Verdonk de laan uitgestuurd wordt, het hele kabinet mee zal gaan. Balkenende zou dan een groot probleem hebben -en een probleem van Balkenende is nu eventjes ook een probleem voor Bos. 

Inmiddels heeft Marijnissen zich uitgesproken over de nukkige houding van Balkenende. Die vond dat PvdA niet zoiets belangrijks als een pardon had moeten willen regelen in de Kamer terwijl de formatie nog in volle gang is. Maar Balkenende is zelf ook niet roomser dan de paus, zo stelt Marijnissen. Voor de verkiezingen heeft hij namelijk nog snel 500 miljoen aan het bedrijfsleven gegeven. Verder zijn de JSF en de huurliberalisatie er doorgedrukt. Dat is strijdig met de afspraak om 'terughoudend' als demissionair kabinet de rit uit te zitten.

Bron: trouw en rtl 

Lees ook:Demissionair kabinet verdeeld over generaal pardon?
Lees ook:Balkenende wil liever geen centrum-(te)links kabinet
Lees ook:Kabinet buigt, Verdonk blijft beetje zitten
Lees ook:Halsema: “Verdonk as usual”
Lees ook:Verdonk eindelijk afgekeurd door Kamer

3 reacties op “Geen pardon van Verdonk

  1. Louis

    Het is te gek voor woorden, weer een generaal pardon. Die zogenaamde asielzoekers belasten ons rechtssysteem met hun jarenlange asielprocedures. Aan advocaten voor hen is geen gebrek. Als beloning: blijf gewoon zitten en er komt altijd wel een halve gare politicus als Wouter Bos of Femke Halsema die zorgt dat je alsnog mag blijven. Je uitkeringen staan al klaar. Je hoeft alleen nog maar je banknr.te geven en hup het geld stroomt binnen. Belastingen weer omhoog voor werkenden, maar dat is voor de linkse hap ook geen probleem, want de meeste van hen werken toch niet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Levi

    Nou Louis, is dat niet allemaal een beetje kort door de bocht? De beste schippers staan aan wal zegt men vaak. Dat lijkt me erg van toepassing op jouw uitspraken hierboven.
    Even kort rekenen leert dat ruwweg meer dan een kwart van stemgerechtigd Nederland een niet werkende “Linkse Hap” is. Althans, volgens jou. Verder de situatie die je schetst over hoe makkelijk je als asielzoeker een uitkering krijgt lijkt me ook nogal uit de duim gezogen. Maar goed, je weet je wel duidelijk te wapenen met diezelfde holle retoriek als de rest van asociaal nederland. En dan bedoel ik niet asociaal als in grote bek op straat, maar a-sociaal als in geen respect voor menselijk leven en je medemens.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron C. de Weijze

    Wat heet sociaal? Je aanpassen aan de regels en wetten van het gastland, zo niet de rechter, of je van twee kanten aanpassen aan elkaar, de een slechts een ietsje meer dan de ander? Het alleenrecht op deze definitie lijkt de ‘sociale’ socialisten in de mond bestorven soms, waar ik me groen en geel aan erger. Zij noemen mensen die niet van “hun soort” zijn, “asociaal”. Die worden tot het “sanitair” veroordeeld, in de “asociale wijken”. Van oudsher zijn zij bereid om met deze minder opgevoedden op te trekken tegen de rijken die zij nog net zelf niet zijn of waren, om zo samen de internationaal- socialistische heilstaat ook over Nederland af te dwingen. Toevallig gaat die doelstelling verrassend goed samen met de islamiseren, maar dat is een andere kwestie en die zal ze nog lelijk smaken. Echter, nu lijkt zich een groot verschil af te tekenen in deze onbespreekbare, toch vanzelfsprekende linkse taboe-waarheid. Het is niet zozeer meer de armoede die tegen het grootkapitaal in bescherming dient te worden genomen door machtspolitici van de PvdA, maar het “soort mensen” dat niet “ons” is, maar toch echt tot de barbaren gerekend moet worden en het dus verdient om als autochtonen tussen 144 andere culturen te wonen in “de wijken”. GroenLinks had dat al vroeg gezien. Rosenmöller knuffelt bomen met Irene en indoctrineert niet meer vanaf blauw leder maar vanuit de IKON cabine het volk, zoals hij dat in 1990 vanaf het Rotterdamse Droogdok deed, voor 12 FNV’ers en een NOS ploeg. En inderdaad wordt het hardst geprotesteerd door Paul tegen Fortuyn, de held van het volk, in de aula van de Erasmusuniversiteit. Ook de Wageningse studentenelite liet zich kort daarna niet onbetuigd, getuige de politieke moord van 2002. Of door Femke Halsema die zich heeft uitgehuild over de ‘uitzetting’ van Ayaan door demon Verdonk, die zij kort daarvoor nog had verweten Ayaan in bescherming te nemen tegen beter weten van de zendgemachtigde linkmichel Zembla in.

    Dus “sociaal” is maar wie je het vraagt. Ons soort mensen of niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.