Demissionair kabinet verdeeld over generaal pardon?

Volgens een bericht op nu.nl wordt er in de achterkamertjes nog hard gediscusieerd over de brief die vandaag nog naar de Tweede Kamer gaat. De bewindslieden van VVD willen de motie het liefst zo snel mogelijk verwerpen, terwijl de CDA bewindslieden de uitzetting best tot nader order zouden willen opschorten. Vanwaar deze schijnbare draai van CDA?

 

Wil CDA alle poorten naar een coalitie met PvdA en SP openhouden door op deze manier de verstandhouding niet te bederven? Of heeft de partij er alle vertrouwen in dat, wanneer de coalitie eenmaal zit, de asielzoekers alsnog worden uitgezet?

Tijdens de verkiezingen leek het er al op dat Balkenende geen breekpunt maakte van het pardon – over de hypotheekrenteaftrek was hij bijvoorbeeld een stuk stelliger. Toch leek hij de afgelopen dagen best pissig op Bos, die in zijn ogen de formatiebesprekingen tegenwerkte door een linkse meerderheid te mobiliseren met de motie. Het lijkt erop dat de soep niet zo heet wordt gegeten als hij is opgediend… en dat Rita Verdonk een grote nederlaag zou kunnen lijden!

Volgens Planet wijst het kabinet de motie echter af, omdat het 'onuitvoerbaar' zou zijn. Het wachten is dus op de brief die vanmiddag naar de Tweede Kamer gaat.

Lees ook:Toch een centrum-linkse coalitie?
Lees ook:Verdonk heeft haar taak verzaakt
Lees ook:Kabinet buigt, Verdonk blijft beetje zitten
Lees ook:Kabinet in crisisberaad om H-woord
Lees ook:Salarissen directies woningcorporaties omlaag

2 reacties op “Demissionair kabinet verdeeld over generaal pardon?

  1. Sukkels!

    Verdonk gaat het restant van de 26.000 zielepietjes de komende maanden nog even het land uitzetten en dan heel hard lachen naar de linkervlank met hun Generaal Pardon.

      /   Beantwoorden  / 
  2. loser

    het is ‘flank’ met een f.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.