Verdonk eindelijk afgekeurd door Kamer

Het heeft wat botsingen nodig gehad de afgelopen jaren, maar nu is het dan eindelijk zover: de Kamer heeft het vertrouwen in minister Verdonk opgezegd. De vraag lijkt niet meer te zijn of Verdonk zal opstappen, maar welke ministers met haar meegaan. En als het hele demissionaire kabinet definitief opstapt, neemt onze koningin daar genoegen mee?

 

Terwijl al deze vragen Den Haag bezighouden is het voor duizenden asielzoekers niet zeker of ze misschien vandaag het land uit moeten.  Het is vooralsnog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de groep uitgeprocedeerde asielzoekers.

Het enige dat we kunnen doen is wachten tot het kabinet actie onderneemt.  

Lees ook:Geen pardon van Verdonk
Lees ook:Weer een brief van Verdonk
Lees ook:Spoeddebat over generaal pardon
Lees ook:Halsema: “Verdonk as usual”
Lees ook:Twee nieuwe ambtenaren vanwege vragenkanon Partij voor de Dieren

4 reacties op “Verdonk eindelijk afgekeurd door Kamer

  1. maarten

    “Het onderscheid tussen beide is in de praktijk overigens niet altijd helemaal duidelijk” en “Een motie van afkeuring wordt soms opgevat als een motie van wantrouwen. Dat is afhankelijk van de lading die een bewindspersoon, het kabinet of de Kamer er zelf aan geven. Een bewindspersoon of kabinet kan de vertrouwenskwestie aan de orde stellen.” aldus de website: http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g5efr8gm

    Gezien de huidige ontwikkelingen vermoed ik dat deze motie eerder opgevat kan worden als één van wantrouwen dan als één van afkeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Levi

    Mijns inziens wordt met deze motie van afkeuring ook blijk gegeven van wantrouwen, en mag deze derhalve best zo gezien worden. Maar wil je feitelijk geheel juist zijn noem het dan Motie van Afkeuring.

    @”Sukkels”: Wend je voor objectief en helder nieuw nou toch niet tot door geenstijl geinspireerd/gesteund anpnieuws verpopulariseerder/verhaspelaar/verplatter nieuwsnieuws.nl.. Kom op man..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.