Balkenende wil liever geen centrum-(te)links kabinet

Na een paar weken gissen weten we nu eindelijk wat Balkenende níet wil. Godzijdank was er met Jan Marijnissen blijkbaar wel sprake van chemie, maar inhoudelijke overeenkomsten zijn er waarschijnlijk te weinig. Het grootste struikelblok voor Balkenende is de linkse meerderheid binnen een kabinet van CDA, PvdA en SP. 

Naar wat hij wél wil blijven we nog even raden.

 

Balkenende voelt in ieder geval niets voor een 'links kabinet overgoten met een christendemocratisch sausje', zoals de Telegraaf vanmorgen meldt.  Balkenende denkt dat zo'n kabinet 'niet stabiel genoeg' is -waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat hij best wel samen wiol werken met links, maar niet al teveel in wil binden in onderhandelingen.

Vanmiddag praat Marijnissen met Bos, waarna Bos op audientie mag bij de verkiezingsoverwinnaar. Ik ben benieuwd of er na dat gesprek ook zo opgetogen gepraat wordt over  de leuke sfeer. 

CDA, PvdA en ChristenUnie dan?

 

Lees ook:Links kabinet een stap dichterbij
Lees ook:Balkenende spreekt zich uit
Lees ook:Coalitie alleen een kwestie van politieke wil?
Lees ook:Bos wil biertje met Balkenende
Lees ook:D66 wil verruiming embryonaal stamcelonderzoek

Eén reactie op “Balkenende wil liever geen centrum-(te)links kabinet

  1. Jan Truijens

    Raar bericht, raar idee. Balkenende heeft niet gewonnen maar gewoon verloren. Zelfs mét de premierpremie heeft hij zetels ingeleverd. Normen en waarden? Kapsones!
    Ik snap best dat er ‘chemie’ is tussen Jan en Jan-Peter. Want Jan M kan vriendelijk van mening verschillen en doet niet veel azijn in de pen. Het is juist maf om te denken dat als je van mening verschilt er ook beledigd mag worden, of gekleineerd, of lomp gekarakteriseerd (‘niet betrouwbaar’, draaikont’, …). Bovendien: is Balkenende ruzie waard? Welnee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.