GroenLinks: langer verlof voor vaders

GroenLinks wil dat nieuwe vaders niet twee dagen vrijkrijgen na de geboorte van hun kind, maar twee weken. Dan hebben ze tenminste tijd om zich aan hun baby te hechten, zo is het idee. Volgens GroenLinks ontwikkelen kinderen met een zorgzame vader zich beter, en presteren ze ook beter op school. De partij zal een initiatiefwet indienen en de kans is best groot dat de coalitie gevoelig is voor deze gezinsvriendelijke gedachte.

 

Bron 

Lees ook:GroenLinks wil twee weken verlof voor vaders
Lees ook:Had GroenLinks moeten willen regeren?
Lees ook:CU: toch maar geen alcoholreclameverbod
Lees ook:Groep Pechtold
Lees ook:Halsema heeft er de kracht niet voor

4 reacties op “GroenLinks: langer verlof voor vaders

  1. Jan

    jawel, het kinderrijke gezin kan nog wel meer worden gepamperd. Gezinnen / alleenstaanden zonder kinderen zullen wel werk-en finaciele lasten dragen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jatoch

    Ach ja, alsof het bedrijfsleven nog niet genoeg betaald aan kinderopvang en zwangerschapsverlof. Als het aan GroenSlinks ligt worden Nederlandse mannen massaal een stel werkschuwe sentimentele mietjes. Wat een vreselijke naieve bullshit is dit weer, bah!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    Wat een goed idee! Ik denk dat er veel waarheid zit in die ‘band’ waar GL het over heeft en misschien spoort dit vaders ook aan om zich wat actiever bezig te houden met huishoudelijke dingetjes en de opvoeding van hun kind, wat toch hoofdzakelijk als ‘moeder-domeinen’ wordt gezien.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    Waarom stellen ze eigenlijk niet voor dat mannen verplicht een baarmoeder laten inbouwen, inclusief eierstokken en de rest? Is dat niet veel makkelijker?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.