Halsema heeft er de kracht niet voor

Ze is fractievoorzitter van GroenLinks, rijdt een oude vervuilende bak en rookt, naar het schijnt, als een ketter. En ze heeft mijn hart gestolen. Tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma sprak Femke Halsema haar voorkeur voor een linkse coalitie uit. Een coalitie tussen PvdA en CDA, die elkaar alleen maar ‘de tent uitvechten’ ziet ze niet zitten.

Het ergste dat volgens Halsema -en velen met haar- kan gebeuren is een Balkenende IV. "Om met de woorden van Gerard Joling te spreken: ik heb er de kracht niet voor." Daarmee toverde ze een brede glimlach op mijn gezicht.

Natuurlijk ben ik helemaal voor de inhoud. Ik vind het prachtig dat GroenLinks 150.000 banen wil creeren, jongeren hun school wil laten afmaken, productie van duurzame energie wil bevorderen en meer vrouwen economisch onafhankelijk wil maken. Dat meer jongeren hun school verlaten met een diploma op zak, en aandacht voor kinderen in ontwikkelingslanden vind ik ook ontzettend belangrijk.

Maar humor vind ik het allerbelangrijkst. Er zijn maar weinig Tweede Kamerleden die in staat zijn hun boodschap op een grappige en relativerende manier over te brengen -geloof me, het is een kunst. En dan bedoel ik dus niet dat enge nep-lachje van Wouter Bos. Nee, gewoon oprecht grappig zijn. Femke, hou dat vast. Je bent een verademing.

Bron: Groenlinks, Trouw

Lees ook:GroenLinks vraagt aandacht voor kindertehuis Bulgarije
Lees ook:“Femke Halsema moet dood”, vindt Fok.nl
Lees ook:GroenLinks gaat voor de dieren
Lees ook:Fok.nl heeft spijt van doodsbedreiging Femke Halsema
Lees ook:GroenLinks: langer verlof voor vaders

6 reacties op “Halsema heeft er de kracht niet voor

  1. Michael

    Femke stal je hart, leuk. Halsema for President dan maar?
    Lijkt mij best lastig, zo’n politiek blog bestieren. Geef je wel je eigen (politieke) mening, doe je het consequent niet. Soms wel, soms niet, afhankelijk van het onderwerp?
    Enfin, ik vind al die verkiezingsprogramma’s prachtig, voor iedereen wat. Zo ook bij GroenLinks.
    En humor vind ik ook fijn, maar als ik moet kiezen tussen inkomensnivellering met een glimlach of niet, dan maar een saai kop die er tegen is…
    Jammer voor Femke.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melissa

    @ Micheal,
    Misschien niet altijd even consequent, maar in ieder geval wel op een manier die mensen aan het nadenken zet, en ‘triggert’ om te reageren! En dát is nou precies de bedoeling van dit blog.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Michael

    Mission accomplished, dus! Ga zo door.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henk

    Waarom moet mevr. Halsema in Turkije door Rosemoller geinterviewd worden? Moet de IKON daarvoor onze belastinggeld gebruiken; om leuke reisjes voor bekende Nederlanders te verzinnen!
    Bovendien zijn Rosemoller en Halsema toch zo tegen vliegen i.v.m. de vervuiling!
    Zoek dan geen excuus om lekker op onze kosten een leuk reisje te maken!
    Stop de subsidie voor dergelijke stichtingen!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Melissa

    Misschien om dezelfde reden als waarom Mark Rutte met Rosenmoller naar New York is gevlogen. Rosenmoller maakt nu eenmaal graag programma’s met zijn voormalige collega’s.

      /   Beantwoorden  / 
  6. sjef siemons

    Al eerder heb ik de omroepen horen kreunen en steunen over het korten van de vele miljoenen door de overheid. Maar het kan inderdaad goedkoper, zonder kwaliteit in te leveren. Ook regionale omroepen, zeggen gesponserd te worden maar zeker weten doe je het nooit, vliegen de wereld over van het beschikbare subsidie geld. Het moet op anders wordt je volgend jaar gekort. Reportages worden allemaal gemaakt met eigen teams. Meer afsteming zou al miljoenen op kunnen leveren.En Femke, vliegen is vervuilend en had jij voor Rotterdam moeten kiezen, klopt ik kom uit Rotterdam.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.