PvdA senator wil verbod majesteitsschennis afschaffen

PvdA-senator Peter Rehwinkel wil het verbod op majesteitsschennis afschaffen. Het Eerste Kamerlid zei dit vandaag in een gesprek met BNR. Het beledigen van de koningin mag volgens hem niet zwaarder worden bestraft, dan het beledigen van een andere burger.

Het huidige verschil in strafmaat tussen majesteitsschennis en andere vormen van belediging vindt de PvdA'er onaanvaardbaar.

Onlangs werd in Amsterdam een man veroordeeld omdat hij de koningin een hoer had genoemd. Ook moest een journaliste mee naar het bureau omdat ze een t-shirt droeg met dezelfde boodschap.

Lees ook:SGP’ers zijn homohaters
Lees ook:Geert Wilder distantieert zich van extreem-rechts
Lees ook:Eurlings de Asfaltman
Lees ook:Onverzekerde verzerkerd van zorg
Lees ook:Koningin Beatrix haalt uit naar extremen in kersttoespraak

3 reacties op “PvdA senator wil verbod majesteitsschennis afschaffen

  1. Francois

    het gaat weer eens helemaal nergens over

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    In tegendeel amice @Francois, het zaagt zo heerlijk weg aan de poten van de troon. Prachtig! Te volgen door: afschaffing van het pluralis majestatis, alsook diepgaande daadwerkelijke bemoeienis met de politiek.Acht een ceremoniële functie voor het koningshuis vooralsnog meer dan voldoende.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jatoch

    Typisch iets voor die linkse leeghoofden van de Partij voor de Allochtonen. De koningin is ook niet zomaar een burger, maar het staatshoofd. Dat schijnt niet door te willen dringen bij de linkse fascisten. Ik hoop dat die mafkezen die de konigin beledigden dikke straffen krijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.