Al zeven kandidaten PvdA-voorzitterschap

Met als meest recente mededinger Cordaid-directrice Lilianne Ploumen staat voor zover bekend het aantal kandidaat-partijvoorzitters van de PvdA op zeven. Een van hen volgt komende maand oud-voorzitter Michiel van Hulten op, die aftrad na het verlies van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Naast Ploumen gaat het om oud-minister Jan Pronk, de Dordtse jurist Bart Bouman, de Friese afdelingsvoorzitter Bertus Mulder, afdelingsvoorzitter Ad Voerman uit Flevoland, Tjeerd Dekker uit Groningen en de Leidenaar Jan Hendrik Peters. De laatste, oud-bestuursvoorzitter van het academisch ziekehuis in Leiden, heeft zijn kandidatuur bekendgemaakt in het Leidsch Dagblad.

Paul Depla, Niesco Dubbelboer en Jacques Monasch werden ook lange tijd genoemd als kandidaat-voorzitter, maar hebben zich voor zover bekend niet officieel aangemeld. De aanmeldtermijn sloot op 19 augustus, maar de kandidaten moeten wel voor het eind van de maand nog 50 handtekeningen overleggen voordat hun kandidatuur formeel geldig is.     

Lees ook:Valk, Dubbelboer en Monasch getipt als nieuwe voorzitter PvdA
Lees ook:Ook Paul Depla genoemd als partijvoorzitter PvdA
Lees ook:Jacques Monasch valt PvdA weer af
Lees ook:Depla nu officieel in beeld als partijvoorzitter PvdA
Lees ook:Hardtalk, kontenlikkerij en verrassing op PvdA-congres

3 reacties op “Al zeven kandidaten PvdA-voorzitterschap

  1. Ben

    Tja, ze hebben mij niet gevraagd. Anders had ik ook overwogen me kandidaat te stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. sjaak

    iedere narcistische pvda’er die denkt dat nederland niet zonder hem of haar kan, kan zich kandidaat stellen, en dat doen ze dan ook. Je moet niet gaan zitten wachten tot je “gevraagd” wordt!!

    het grootste deel van de kandidaten zijn volstrekt onbekende onbenullen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. L.Razoux Schultz

    Pronk is een oprecht sociaal-democraat en een zeer gemotiveerd voor de Derde Wereld. Hij zou een goed tegenwicht kunnen zijn voor de SP. Maar hij is ook een drammerige betweter. Dat hij – met zijn achtergrond en ideeën – niet met de fractievoorzitter en Wouter Bos heeft gepraat over de vraag hoe, ondanks de verschillen in inzicht, samen te werken – is onbergijpelijk en bewijst dat voor hem alleen maar geldt wat Pronk denkt. Hij blijkt ook niet te hebben geleerd van de gevolgen van de controverses in andere partijen (Verdonk-Rutte, van der Laan-Pechtold om van de vele in de LPF niet te spreken).Publiekelijk kritiek leveren, als kandidaat voor het voorzitterschap, op de koers van de partij tijdens een coalitie waarin de PvdA zit is hoogst bedenkelijk.
    Hoezeer ik voorstander ben van een linksere koers: niet Pronk! Laat hem, mèt Lubbers, van Mierlo,Wiegel en Bolkestein op de achtergrond een rol blijven spelen, maar niet in de leiding. Daarvoor is een jongere generatie nodig. Ik zal op Ploumen stemmen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.