Valk, Dubbelboer en Monasch getipt als nieuwe voorzitter PvdA

Het geruchtencircus over de mogelijke nieuwe partijvoorzitter van de PvdA is op stoom aan het komen. Nadat enkele weken geleden de Tilburgse wethouder Jan Hamming werd getipt circuleren inmiddels de namen van de oud-Kamerlen Gerrit Valk en Niesco Dubbelboer en oud-campagneleider Jacques Monasch.Monasch probeert zichzelf de laatste weken in het nieuws te krijgen door de huidige gang van zaken in de partij aan te vallen. Morgen presenteert hij een manifest. Daar het rapport van de commissie Vreeman over het verlies bij de afgelopen verkiezingen in de loop van deze week verschijnt lijkt zijn aanval echter vroegtijdig.

Niesco Dubbelboer zat de afgelopen jaren in de Tweede Kamer maar kon door het grote verlies op 22 november niet terugkeren. Hij leidde de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Gerrit Valk was ruim twaalf jaar lid van de Tweede Kamer en is momenteel wethouder in Bergen.

De nieuwe partijvoorzitter wordt op het eerstvolgende PvdA-congres gekozen. Hij of zij volgt Michiel van Hulten op, die onlangs aftrad. In zijn kielzog stapte het hele partijbestuur op.

Lees ook:Ook Paul Depla genoemd als partijvoorzitter PvdA
Lees ook:Jacques Monasch presenteert manifest 7 nieuwe veren
Lees ook:Depla nu officieel in beeld als partijvoorzitter PvdA
Lees ook:Jacques Monasch valt PvdA weer af
Lees ook:Al zeven kandidaten PvdA-voorzitterschap

2 reacties op “Valk, Dubbelboer en Monasch getipt als nieuwe voorzitter PvdA

  1. Henk Daalder

    Dubbelboer heeft tenminste leuke ideeen over meer democratie in de partij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Willem Dezwijger

    Uh, Niesco Dubbelboer werd gekozen als Drents kamerlid, verhuisde tijdens zijn kamerlidmaatschap naar Amsterdam en presteerde het vervolgens alsnog een voorkeurscampagne in Drenthe te organiseren. Met een bus en zo. Volksverlakkerij, heette dat vroeger. Dat lukte dus niet. En dat zou dus niet mijn keuze voor voorzitter zijn.
    De laatste gekozen voorzitter van de PvdA was overigens Marijke van Hees uit Enschede, die vervolgens door een coup onder leiding van Mariëtte Hamer en met behulp van een vreemdsoortige goeroe uit Utrecht werd weggepest. Sindsdien wordt of werd de PvdA gerund door een incompetente, Amsterdamse coterie met mensen als van Hulten en Erik van Bruggen.
    Wat moet gebeuren is het teruggeven van de macht aan de gewesten, het kiezen van een voorzitter met flinke bevoegdheden en het verplaatsen van het hoofdkantoor naar Apeldoorn – dat laatste om van de Amsterdamse/Randstedelijke kliek af te komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.