ChristenUnie wil homo’s weren uit partijstructuur?

Het is zover. Eindelijk laat de ChristenUnie zich van zijn ware kant zien. Eén van die idioten van die gristenpartij wil graag homo's weren uit de eigen partijstructuren. Een aanval op alle verworven rechten. De ChristenUnie is een middeleeuwse partij die op slinkse wijze allerlei rechten ter discussie stelt, rechten die niet ter discussie behoren te staan. Gevaarlijk, die extremisten.

Lees ook:Is Den Haag een misje waard?
Lees ook:Geen vrouwen? Geen geld voor SGP
Lees ook:Welke partij maakt zich druk om holebi’s?
Lees ook:SP: ‘Regels zijn regels, ook SP’ers hebben recht op wachtgeld’
Lees ook:SGP: geen kinderen in Gay Pride

6 reacties op “ChristenUnie wil homo’s weren uit partijstructuur?

  1. Maarten

    Wat een ontzettend triest en partijdig artikel. Mag mischien een christelijke partij zich baseren op de bijbel? Waarom mag de Christenunie niet haar eigen mening hebben?
    Het COC is er uiteraard als de kippen bij om te gaan schreeuwen dat het belachelijk is.
    Beste mensen de CU wil juist de homo’s helpen in plaats van de gemakkelijke oplossing te kiezen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lars van der Werf

    Dank voor de juiste opvatting van het ‘artikel’.
    En als u, Maarten, dat ‘helpen’ noemt, heeft Hitler de joden ook goed geholpen. En uiteraard is dat een overdrijving.

    En nee, de ChristenUnie mag zich wat mij betreft niet baseren op de Bijbel als dat tegen de Grondwet in gaat. We hebben in Hollandia nog altijd een scheiding van kerk en staat, meen ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Maarten

    Beste Lars,

    Ik vraag me af wat je bedoelt me de Joden, de vergelijking gaat helemaal mank.
    Inderdaad een scheiding van kerk en staat, dat wil nog niet betekenen dat er binnen de partij geen duidelijkheid mag bestaan.
    Het enige wat ze zegt is dat praktiserende homo’s niet in het bestuur mogen. Als een christelijke partij zich nog niet eens aan de bijbel mag vasthouden, dan gaat dat in tegen de vrijheid van meningsuiting.
    Overigens wel grappig dat je reageert op je eigen artikel.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    Wat een bullshit artikel is dit. Niet DE partij wil homo’s weren, maar één raadslid uit Amsterdam. Bovendien heeft de CU geen problemen met homofielen. Dat is ook nooit een probleem geweest. De CU heeft alleen een probleem met sexualiteit. Logisch dat je als christelijke partij geen homosexuele vertegenwoordigers in je partij hebt. De VVD heeft ook geen socialistische vertegenwoordigers in hun partij, omdat dat niet overeenkomt met hun partijprogramma en hun ideeën.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jatoch

    @ Lars

    Je gooit scheiding van kerk en staat en je gedachtegoed baseren op de bijbel nu wel een beetje door mekaar. Zolang een partij als de CU niet aan de grondrechten van de homo’s komt is er niks aan de hand. Een partij mag zich, dankzij de grondwet, profileren volgens haar eigen gedachtegoed. Als de CU nou een wet had ingevoerd die homo’s verbied om bestuursfuncties te bekleden, dan was het wat anders geweest. Maar het gaat hier niet om een wet en het gaat hier ook niet om schending van de grondwet of iets dergelijks. Het gaat hier puur om een voorstel tot verandering van de regels binnen de CU.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Berend

    De Christenunie was ook de partij van de weigerambtenaren…ik kan er niks goeds over zeggen. Ik vraag mij af waarom deze partij die zich altijd zo ‘sociaal’ profileert dit doet (ik doel ook op het huidige vervolg van dit verhaal) en keer op keer problemen heeft met de levenswijze van andere mensen. Als dit zo door gaat mag je straks een partij oprichten die vrouwen, moslims, mensen met een huidskleur verbiedt politieke functies in te nemen zolang er maar een geloof is dat dat predikt.

    De homofobe reacties op de religie.blog.nl liegen er trouwens ook niet om.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.