Welke partij maakt zich druk om holebi’s?

Holebi’s: homo’s, lesbiennes en bi-seksuelen. We maken ons tegenwoordig allemaal druk om veiligheid, integratie, vrijheid van meningsuiting, maar als we het daarover hebben komen de ‘holebi’s’ nooit ter sprake. En dat is jammer, want de homo-emancipatie in ons land is nog lang niet ‘af’.

D66 doet veel voor homo’s, maar kent ook weer een aantal minpunten. Zo doet de partij niets aan eenzame rose ouderen. Wel besteedt de partij aandacht aan homoseksualiteit in de multi-culturele samenleving en moet al op scholen voorlichting gegeven worden.

Ik ben vóór een discussie over homo-rechten in Nederland. Maar als die discussie uitloopt in het zoveelste debat over integratie van moslims in de Nederlandse samenleving zou dat zonde zijn. Want homo-emancipatie heeft meer nodig dan het ‘fiat’ van onze moslims.

In Nederland gaan we prat op onze Gay Pride en de homo-emanciptatie. Maar wat is dat waard in een land waarvan de premier roept dat hij tegen het homo-huwelijk heeft gestemd? Gayvote bekijkt de verkiezingsprogramma’s door een roze bril. Wat wordt er gedaan aan het gevoel van onveiligheid en het gebrek aan respect voor homo’s onder bepaalde bevolkingsgroepen?

PvdA lijkt nog het meest te doen voor de Nederlandse holebi’s. Ook al lost de partij met een paragraafje over homo-emancipatie niet alle problemen op, de partij wil homohaat harder bestraffen en wil erkenning van het geregistreerde partnerschap in Europese landen.

CDA en ChristenUnie geven hoog op over normen, waarden en het fatsoen dat we allemaal moeten doen, maar veel meer hoeven holebi’s niet van deze partijen te verwachten.

In het programma ‘op hoofdlijnen’ van Groenlinks staat niet veel concreets over homo-emancipatie. Toch heeft Gayvote goede hoop voor een RoseLinks van La Femke, omdat ze zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor homo-emancipatie.

Lees ook:Minister Plasterk: ‘Gewoon Homo Zijn’
Lees ook:Plasterk stelt Jos Brink-prijs in
Lees ook:CDA gaat lullen over zichzelf
Lees ook:GroenLinks op de bres voor rechten Poolse homo’s
Lees ook:ChristenUnie wil homo’s weren uit partijstructuur?

3 reacties op “Welke partij maakt zich druk om holebi’s?

  1. BP

    Standpunt Seksualiteit
    Vaak wordt gezegd dat de homo-emancipatie voltooid is. Veel homo’s en lesbo’s genieten een mooi leven, maar dat gaat niet altijd vlekkeloos. Nog steeds worden homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders achtergesteld, gediscrimineerd en onheus bejegend. GroenLinks kiest voor tolerantie en voor gelijke rechten. En dat doen we samen met andere groepen die achtergesteld worden. Daarvoor heeft GroenLinks 10 roze speerpunten opgesteld. Daarmee maken we het verschil.
    http://www.waaromgroenlinks.nl/html/gay/

      /   Beantwoorden  / 
  2. iamzero

    Ik zou toch liever zien dat de partijen eens iets zeiden over een onderwerp als Europa… daar hoor je nou werkelijk echt niemand over.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ben

    Iamzero,

    Wat dacht je van ‘homorechten in de EU’? Daar valt ook nog genoeg te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.