Fundamentalisten van SGP krijgen tóch subsidie

Het roosgekleurde stelt de 'Bible Belt' voor. Hoe roder, hoe meer SGP-stemmers. Nadat de subsidie voor de Staatkundig Gereformeerde Partij vorig jaar was ingetrokken vanwege de vrouwonvriendelijke sfeer binnen de partij, heeft de Raad van State beslist dat de SGP tóch recht heeft op subsidie. De SGP staat wel 'anders' tegenover vrouwelijke macht, maar geeft 'genoeg kansen' aan het andere geslacht, zo meent de Raad van State. Volledige onzin. Een dergelijk fundamentalische en vrouwonvriendelijke partij als de SGP heeft geen recht op subsidie. Het gaat tegen de grondwet in. Nederland kent een heuse 'Bible Belt', een strook dwars door Nederland waar de SGP zich door dik en dun gesteund weet. Wellicht is het Christen Fundamentalisme gevaarlijker te noemen dan moslimextremisme. Laten we eerst eens naar ons zelf kijken voor we met de 'buitenlanders' beginnen, stel ik voor. 

Lees ook:GroepGeert had tóch zelf poortjes kunnen betalen!
Lees ook:Verdonk wil Nederlanders uitzetten
Lees ook:Ter Horst in de bres voor SGP
Lees ook:Geen vrouwen? Geen geld voor SGP
Lees ook:Nawijn mist zijn kans in Tilburg

9 reacties op “Fundamentalisten van SGP krijgen tóch subsidie

  1. Truus Baaij

    Gevaarlijk precedent. Dit schept mogelijk ruimte voor eventuele salafistische moslimpartijen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nilsson

    Het is een gevaarlijk incident i.v.m. alle onze rechtstaat niet respecterende partijen. Dat geldt dus voor alle partijen en niet weer alleen voor die van moslimhuize. Ik geloof dat je dat ook bedoeld Truus. Daarom vind ik het goed dat eens extra te benadrukken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Truus Baaij

    Dank, nilson

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    En waar schuilt dat gevaar van de Bible Belt dan precies in als ik vragen mag?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Elise

    Jammer dat het Clara Wichman Instituut de KNVB niet aanpakt. Deze fundamentalistische organistatie weert nog steeds vrouwen uit het topvoetbal. Een nationaal team met 6 vrouwen en 5 mannen (positieve discriminatie) zou niet verkeerd zijn. Als dit gerealiseerd is wil ik het nog eens gaan hebben over de over het algemeen hardwerkende groep mensen uit de Bible Belt die vanaf 1918 middels de SGP al weer zolang een bijdrage leveren aan onze democratie.

    Elise

      /   Beantwoorden  / 
  6. Nilsson

    Dus discriminatie is afhankelijk van hoe de ander het doet en hard werken?

      /   Beantwoorden  / 
  7. rik h

    Ik vind dat pas bijzondere onzin, onzin uitkramen over fundamentalisten en dergelijke.Vroeger was t alleen maar BIBLE BELT .Jij praat of je t over de Utrechtse heuvelrug heb das pas n Belt ,ga s n beetje kerkgeschiedenis bestuderen misschien mag je daar wat van leren ,voor dat je wat zegt .T is geen gevaar maar ik geloof dat dat ons bewaar!!.Maar dat wil je niet, je wil alleen maar schoppen tegen HET ware geloof.
    Dat je nog aan de kerstdagen doet of herdenk jij soms de OERKNAL!!
    Bedankt voor t lezen

      /   Beantwoorden  / 
  8. Lars van der Werf

    “HET ware geloof”

    Waar heb ik dat vaker gehoord? U lijkt niet alleen op een extremist, u bént het. En ‘schoppen’ doe ik niet, het is meer een vorm van kritisch tegen de zaken aankijken. Is dat zo gek? Nee toch? Dat lijkt mij niet meer dan logisch.

      /   Beantwoorden  / 
  9. rik h

    U bent extreem (ist) want u schopt nog steeds !!! met die omschrijving.volgens mij heeft u t Ware geloof nooit gehoord zo te horen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.