Rutte: Balkenende verdwaalt in eigen spaghetti

Balkenende Klap na klap krijgt Jan-Peter. 'Oppositie ergert zich aan premier', kopt clubkrant van de Bible Belt het Reformatorisch dagblad. Het geeft aan hoe moeilijk Balkenende het werkelijk heeft in de Kamer de laatste dagen. Het zijn toptijden voor de oppositie. Marijnissen kan vrijelijk prijsschieten. Halsema ergert zich misschien nog wel het meest en haalt daarmee media-aandacht na media-aandacht. Mark Rutte schittert als nooit tevoren. Kereltje Pechtold herbeleefd met zijn partij de kracht van de oude Van Mierlo. Om kernachtig weer te geven hoe de oppositie te werk gaat hieronder de verzamelde reeks aan topcitaatjes.

"Nederland heeft een heel negatief zelfbeeld" Premier Balkenende (CDA)

"Balkenende is na vijf jaar nog steeds niet in zijn leidersschapsrol gegroeid" Alexander Pechtold (D66)

"Balkenende is volkomen de weg kwijtgeraakt in het bord spaghetti dat hij zelf heeft gekookt" De creatieve Mark Rutte (VVD/Koken met Rutte)

"Ik zeg tegen de premier: Pak de telefoon en bel het paleis. Zeg gewoon: ik zie het niet meer zitten, zoek maar iemand anders." Geert Wilders (PVV)

(tegen Balkenende)"U bent net Positivo van Van Kooten en De Bie. Maar u heeft geen geloofwaardig antwoord op de problemen van de mensen." Jan Marijnissen (SP)

Lees ook:De Beste Quotes van dag twee van de Algemene Beschouwingen
Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie
Lees ook:Het eerste debat: een overzicht
Lees ook:Verkiezingstijd is in the air
Lees ook:Bos beschouwt algemeen

2 reacties op “Rutte: Balkenende verdwaalt in eigen spaghetti

  1. Luitzen de Graaf

    Beste meneer Balkenende,

    Ik weet dat u uw best doet, maar wil toch vragen om misschien ruimte te geven aan een nieuwe wereld. Armoede kennen we ook in Nederland. Best vreemd voor een land die tot een van de rijksten der aarde hoort vindt u niet? Ja het is tijd om dingen radicaal te gaan veranderen. Misschien niet helemaal het goede woord, maar wil u best een handje helpen. Let me know en anders gebeurt het ook wel. Kijk het is namelijk heel simpel tijd valt niet te beheersen. Eigenlijk niet. Leef gewoon. Eistein en de Maya’s deden het ook!-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    Balkenende serveert smakeloze balkenbrei.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.