Bos beschouwt algemeen

Bos is helemaal the man. Vind ik, althans. Hij is als een vis in het water tijdens de debatten en het is duidelijk dat hij vindt dat zijn tijd dan ein-de-lijk gekomen is -en hij gedraagt zich ernaar. Na het zuur van het CDA en VVD en Nederland toe aan de zoete debater technieken van Wouter, Femke en zelfs aan die van Jan. Misschien begon Bos eergisteren wat kinderachtig met zijn "Houd toch op" en zijn schampere lachjes. Maar goed, de goede man moet toch ergens warm kunnen draaien?

Donderdag viel Bos onze premier heerlijk op de man aan. Onze premier wenst namelijk zolang mogelijk aangesproken te worden als premier -nu het nog kan (geef hem eens ongelijk). Dus niet als lijsttrekker. Dat betekent dat voorlopig Maxime Verhagen de hete kastanjes uit het vuur mag halen als het CDA haar programmapunten moet verdedigen. Jan Peter is nog even geen lijsttrekker, dus hij voert ook nog even geen debatten met de oppositie.

De oppositie is daar totaal niet blij mee. En terecht. Wat een kinderachtige, formalistische opstelling van de premier. Volgens zijn eigen onbegrijpelijke regeltjes wil hij nog even geen verantwoording afleggen over zijn plannen, dus doet hij dat ook niet. Klein hoor.

Balkenende verweet, als klap op de vuurpijl, Wouter Bos dat deze alleen maar een verkiezingsdebat wilde maken van de algemene beschouwingen. Goed gezien, Jan Peter, scherp! Terecht kaatste Bos terug dat Balkenende zijn campagne al begonnen was op Prinsjesdag. Zijn hoogetpunt was dat hij uitriep dat het zó goed gaat met Nederland, dat het deVOC wel lijkt. Gegrinnik steeg op uit mijn huis- en de Tweede Kamer.

Ik kijk erg uit naar de komende weken.

Het is toch heerlijk, al die politici die elkaar op een poiitiek correcte manier proberen af te maken.

Hopelijk krijgt Mark Rutte nog een spoedcursus mediatraining, want die komt totaal niet uit de verf. Bijvoorbeeld in het VVD spotje in de ‘zendtijd voor politieke partijen’ -wat een hork! Knul, hard aan de slag. Inhoudelijk zou ik je bijna op je woord geloven hoor, maar je brengt het uitermate knullig. En dan zou het zomaar kunnen zijn dat je het op tv aflegt tegen Jan Marijnissen.

Lees ook:Komkommertijd voorbij! Hoera!
Lees ook:Wouter Bos en de strop van Balkenende
Lees ook:Wij houden van Bos en Balkenende
Lees ook:Een terughoudende Balkenende (III) stelt Kamer gerust
Lees ook:Hoe zit het nu met Jan en Jan Peter?

2 reacties op “Bos beschouwt algemeen

  1. Jan Truijens

    Wouter moet nog veel leren. Dat geringschattende lachje doet het niet slecht bij scholieren, dat kizzebizzen met onze hervormde staatsman verslijten veel mensen voor ‘politiek’ en dat open overhemd voor progressief. Maar ik zie alsmaar een slimmerik zonder gewicht. Ik weet niet wat hij met het land voorheeft en ik hoor helaas allerlei echo’s van idealen uit de vorige eeuw. Misschien komt het omdat hij zoveel mechanische plaspoppen om zich heen heeft verzameld en is hij een eenzaam roepende in de woestijn. Dan wel zijn eigen woestijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland

    Nou, nou Jan. Als ik jouw commentaar lees op de Algemene Beschouwingen, vraag ik me af of we dezelfde aflevering gezien hebben. Wat ik zag was een Wouter Bs die vol overtuiging het CDA opriep om MEE te debateren, een Femke met humor (telraampje!) en een Jan Marijnissen die – zoals zo vaak – scherp debateerde (vooral de vergelijking met Lourdes van de Lage Landen: zo noemde Marijnissen het UWV. Je gaat ziek naar binnen en komt arbeidsgeschikt naar buiten. Een wonder!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.