Geert Wilders: “U bent net de directeur van de Efteling”

Premier BalkenendeKijk, dát zijn we gewend van Geert Wilders. Vond ik 'm gisteren nog redelijk matig, vandaag was hij lekker op dreef. Spannende en leuke debatten vandaag bij de tweede dag van de Algemene Beschouwingen. Balkenende had het op meerdere momenten flink lastig. Vooral uit de hoek van Mark Rutte (een meesterpoliticus en onelinerkoning) kwamen de klappen. Ook Rita Verdonk zat vandaag vol goeie opmerkingen die veelal de vloer aanveegde met Balkenende

Het is werkelijk een uitputtingsslag voor Balkenende. Hij is van veel beschuldigd vandaag. Hij zou 'op de pof' willen regeren, meent Mark Rutte, de premier doet aan 'chantage' constateert Agnes Kant en Wilders (zoals de kop zegt) ziet Balkenende als pretparkdirecteur die in sprookjes gelooft.

Toch redt de premier zich aardig. Hij verweerd zich met zo nu en dan met wat hulp uit PvdA en CDA hoek uit de Kamer. Hij vervalt niet in geïrriteerdheid (zoals eerdere jaren) maar blijft redelijk. De premier is niet de beste debater, maar heeft in de jaren geleerd.

De beste quotes van de dag (tot nu toe) vind je hier…..

Lees ook:De Beste Quotes van dag twee van de Algemene Beschouwingen
Lees ook:Links flirt met rechts: De Algemene Beschouwingen
Lees ook:VVD kruipt verder richting PVV; Rutte neemt de leiding
Lees ook:Kamerbabe Femke Halsema gekozen tot beste debater
Lees ook:Rutte: Balkenende verdwaalt in eigen spaghetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.