Wouter Bos ‘Nederlander van het Jaar’

Ik persoonlijk vind het nog wat voorbarig, aangezien we de gevolgen van Wouter Bos‘ beleid nog niet kunnen overzien. Maar weekblad Elsevier denkt daar anders over. Ze hebben Wouter Bos uitgeroepen tot ‘Nederlander van het jaar’. Elsevier, een blad dat bekend staat als conservatief blad, toch een beetje rechts, kiest hiermee partij voor het financiële beleid van onze minister van financiën.

Elsevier geeft verschillende (goeie) redenen voor de verkiezing van Wouter Bos. Zo zegt het blad dat Bos zich van hopeloos politiek leider (draaikont) tot groot staatsman (wonderkind) heeft getransformeerd. Zit wat in natuurlijk. Daarnaast vindt Elsevier dat Wouter de greep op de PvdA terug heeft door bijvoorbeeld ex-minister Ella Vogelaar de laan uit te sturen.

Stropdassenblad Elsevier maakt een vooruitstrevend gebaar naar de stropdaslozen met de verkiezing en distantieert zich van ‘moederpartij’ VVD.

“Hier hadden we een hele vette crisis voor nodig hè”, merkte Matthijs van Nieuwkerk op in DWDD van 8 december 2008. “Ik heb ook geweten wat het is om loser van het jaar te worden”, reageert Wouter Bos. “Ik sta er zelf redelijk ontspannen in. Ik heb tijden meegemaakt dat alles stuk ging en dat alles goed ging. Ik kon de laatsate tijd aan niemand advies vragen en heb gedaan wat ik kon. Ik had soms niet eens de tijd om advies in te winnen en moest maar doen wat goed leek. Miljarden vliegen over tafel, je moet snel handelen.”

Lees ook:Dé Politicus van het Jaar: Wouter Bos
Lees ook:Wij houden van Bos en Balkenende
Lees ook:Minister Wouter Bos wekelijks in gesprek met Frits Wester
Lees ook:Verdonk politicus van het jaar
Lees ook:Nieuwe Poll: Gaza en het Kabinet

Eén reactie op “Wouter Bos ‘Nederlander van het Jaar’

  1. t.rebergen

    wouter bos is de beste.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.