Belgische verkrachter van meer dan 40 kinderen wil enkelband

De strafuitvoeringsrechtbank in het Belgische Bergen buigt zich deze week over het verzoek tot voorwaardelijke invrijheidstelling van Claude L. De man werd in 1999 veroordeeld tot 30 jaar cel wegens de 200 verkrachtingen van meer dan 40 kinderen tussen 4 en 14 jaar.

Dat belet niet dat de man nu een verzoek heeft ingediend om een elektronische enkelband te krijgen. De slachtoffers en de ouders van de slachtoffers hebben al ontzet gereageerd op het bericht. Of de magistraten ingaan op het verzoek is nog niet bekend, maar de zaak zou wel eens een ‘testcase’ kunnen worden voor de fameuze ‘strafuitvoeringsrechtbanken’.

Het Vlaams Belang vraagt zich af of 'een gewetenloze verkrachter nog recht heeft op een tweede kans. Of heeft de maatschappij in de eerste plaats de plicht zichzelf en kwetsbare kinderen te beschermen?'

Lees ook:Duizenden kinderen Holocaust overlevers klagen Duitse regering aan
Lees ook:Geert Wilder distantieert zich van extreem-rechts
Lees ook:Belgische burgemeesters weigeren illegalen uit te zetten
Lees ook:Bloedstollende kinderpornozaak roept om spoeddebat
Lees ook:SP: illegale orgaanhandel net zo erg als sextoerisme

12 reacties op “Belgische verkrachter van meer dan 40 kinderen wil enkelband

  1. [email protected]

    ik vind dit schandalig! Ik vind het al schandalig dat een verkrachter MAAR 30jaar cel krijgt!
    Een kind dat verkracht is is al een groot deel van zijn (mooi) leven kwijt waarom zou zo iemand dan vrij mogen rond lopen of MAAR 30jaar cel krijgen.
    Zo iemand moet absoluut levenslang krijgen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zijp

    Alleen bij castratie –en dan nog wel op zijn eigen verzoek!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Luc Vankeerberghen

    de beste enkelband voor deze man is er eentje met zware bol en dan 100 meter zwemen in volle zee Groeten Luc

      /   Beantwoorden  / 
  4. willy janssens

    Zijn de Belgische gezagsdragers inclusief magistraten, rechters en advocaten niet beschaamd !!!! 30 jaar = 30 jaar of moeten er weer veel slachtoffers vallen van zo een individu. Die heeft zelfs volgens mij geen recht meer om nog iets aan de maatschappij te eisen of te vragen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. wim

    Dat de rechters daar over al willen nadenken om een enkelband en hem dan los laten bewijst weer eens dat de zo genoemde intelegente en slimme mensen met hun geleerde praat er al lang niet meer bij zijn met wat er gebeurt en leeft bij bij een hoop mensen ,ik vindt dit een schande dat men niet meer respekt heeft met de slachtoffers hun leed , als je een misdaad begaat waar een bepaalde straf op staat en men begaat deze misdaad meermaals dan moet je woon het aantal misdaden die begaan zijn met de strafmaat vermenigvuldigen en in dit geval zal hij dan zeker nooit meer vrij komen , je moet met de verkrachter geen meedelijden hebben hij zal dat ook niet gehad hebben toen hij zijn slachtoffers verkrachte , er zullen weer wel een pak zelf verklaarde slimme mensen zijn die zullen ons proberen wiis te maken dat je niet meer gestraft kunt worden voor de zelfde misdaad , het tegendeel is er wel als u op 1 dag 3snelheidsovertredingen doet moet u ze wel alle 3 betalen en word overtreding wel opgeteld , tot slot waarom zou een mens nog vertrouwen hebben in het gerecht als je altijd ziet dat het om de dader zijn goed leven gaat en de rest vergeten word , ik wens nog veel sterkte aan de slachtoffers

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ikke

    Groot gelyk Luc!!!!! Dan is er alweer n rotzak minder in de wereld!

    Hoe is het toch mogelyk dat men hem idd maar 30 jaar wil geven of dat hy ZELF nog maar overweegt voor een enkelband! Waar slaat dit op ?

    Het is waar wat de genen hier boven my zeggen; die kinderen hun leven is voor de rest van hun leven verwoest!!!!!

    Laat het maar eens met de kinderen van die magistraten gebeuren, en dan ? Dan kan hy niet rap genoeg de cel in!, nee, eerst moeten ze nog eens overwegen om zo iemand een 2de kans te geven.

    Zoiemand VERDIENT DAT NIET MEER, DI KINDEREN KREGEN TOCH OOK GEEN 2DE KANS, OF WEL? WANT DI HUN JEUGD IS GEWOONWEG VERWOEST!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. eva

    En dan is men verbaasd dat zelfs advocaten het land verlaten…ja ook ik heb alle hoop verloren op een rechtvaardig rechtssysteem…
    Zo een man zou nooit meer vrij mogen komen…hij heeft het leven van meer dan 40 kinderen voor altijd verknoeid. Zelfs voor 1 kind zou geen pardon mogen bestaan.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Reini Van der Vennet

    Ik ben echt zwaar uit mijn doen, het feit dat ze dit moeten overwegen zegt voor mij al genoeg. Dit ìs gewoon schandalig!
    Als ze dit monster zijn zin geven mogen ze van mij part zelf de bak in!

      /   Beantwoorden  / 
  9. thais

    Spijtig genoeg bestaan er mensen die zo’n afschuwelijke dingen doen…
    Wat mij betrefd komt hij nooit vrij, maar het is nu eenmaal ons rechtssysteem dat hij het recht heeft om dit te vragen, en dat men het moet bestuderen.
    Ook al zal dit worden onderzocht, de kans dat hij vrijkomt met een enkelband, is zeer klein tot onbestaand.

    Ik ben het wel eens met alle commentaren die hier reeds zij geschreven!
    ZO iemand zou nooit vrij mogen komen

      /   Beantwoorden  / 
  10. vannuffelen

    Waarom niet alle gevangenissen afbreken en ik weet niet hoeveel enkelbandjes kopen, en dan liefst nog niet te lang laten dragen.
    Waar zijn we toch mee bezig zeg.
    Is het daarvoor dat we gekozen hebben.
    Dank U dan politiekers allemaal.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Homesick Alien

    Straks vraagt ie ook nog of die enkelband wat losser mag omdat ie zo strak zit :-|

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ellen

    @ Wim: rechters WILLEN daar niet over denken, dat MOETEN ze. Niet meteen vanuit de onderbuik reageren zeg… Als jij in een land wilt leven waarin je na veroordeling opgesloten wordt, sleutel weggegooid, en na veroordeling nooit meer gehoord wordt moet je lekker naar Azerbeidzjan verhuizen. En vooral duimen om niet onterecht ergens van beschuldigd te worden, in verband met de oneerlijke rechtsgang.

    Waarmee ik maar wil zeggen: god verhoede dat zijn verzoek wordt ingewilligd. Maar ik ben blij in een land te wonen waarin iedereen een eerlijke rechtsgang wordt gegund.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.