Duizenden kinderen Holocaust overlevers klagen Duitse regering aan

Een groep van duizenden kinderen van overlevers van de Holocaust hebben de Duitse regering aangeklaagd. Ze willen dat de Duitse overheid hun psychiatrische behandelingen betaalt.

De Israeliers, die zichzelf 'tweede generatie overlevers van de Holocaust' noemen, zeggen dat de wonden van de genocide van de nazi's generaties ver nog voor littekens zorgen. Volgens advocaat Gideon Fisher is het de eerste keer dat de Duitse overheid wordt gevraagd om voor de tweede generatie slachtoffers te zorgen.

In totaal wordt er voor ongeveer 15.000 tot 20.000 mensen hulp gevraagd, hetgeen neerkomt op in totaal 24 miljoen euro voor de komende drie jaar.

In totaal zijn er ongeveer 400.000 kinderen van overlevers van de Holocaust in Israel. Slechts een klein percentage, ongeveer 4 a 5 procent, heeft nog steeds hulp nodig.

Veel kinderen van slachtoffers die problemen hebben kunnen daarmee niet bij familie terecht. Een vrouw vertelt over de relatie met haar vader. 'Hij zegt: Ik ben door de hel gegaan, wat jij meemaakt is niets.' Maar zo voelt het niet. Ik weet niet waar ik heen moet met mijn problemen'.

Lees ook:Kamervragen over Libanese vluchtelingen
Lees ook:Belgische verkrachter van meer dan 40 kinderen wil enkelband
Lees ook:GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in
Lees ook:Slavernij in ambassades moeten worden aangepakt
Lees ook:CDA wil peuterleerplicht

Eén reactie op “Duizenden kinderen Holocaust overlevers klagen Duitse regering aan

  1. maria

    Met alle respect voor je problemen maar
    duizende Palestijnse kinderen , generatie na generatie zullen nooit hulp krijgen om de Israelische agressie te verwerken.Moord , geweld , verkrachting, martelingen, bombardementen ,verlies van ouders en familieleden .Zij zitten er dagelijks midden in !Hoeveel jaar al?
    Het zelfde in Irak ,Afganistan en zoveel andere gebieden op de wereld , en ja ook in Israel .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.