Verklaar dat maar eens met God, Eimert

Jonge jongens in UruzganTwee dode militairen, waaronder de zoon van de nieuwe commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Het wordt allemaal zeer betreurd door de lieden in Den Haag, minister van Defensie en rasechte ChristenUnie topper Eimert van Middelkoop voorop. Ik zit nu al sinds vijf uur voor de televisie en ik zie al bijna twee uur lang treurend bestuursvolk. 'Geen gerichte aanslag op Van Uhm' en 'Drama treft bevelhebber Van Uhm'. Ellende, ellende. Is het niet gewoon tijd om te gaan pleiten uit Uruzgan? Moet u hieronder eens kijken hoe zo'n bermbommetje ontploft…Moeten we onze zonen en dochters daar nog langer aan blootstellen?

Lees ook:Goed dat ze er zitten: Pauw en Witteman in Uruzgan
Lees ook:7 Nederlanders gewond bij aanslag in Deh Rawod
Lees ook:Drie mogelijke terroristen gearresteerd bij JFK
Lees ook:Gregorius Nekschot; doe er niet zo moeilijk over
Lees ook:Ministers lullen zich er uit: Uruzgan tot 2010

2 reacties op “Verklaar dat maar eens met God, Eimert

  1. Gulzt

    Dat is goed te verklaren met God: God geeft je een vrije wil, hij is geen babysitter. Dat mensen oorlogen rechtvaardigen uit angst, ‘gelijk’, macht en/of geld is hier de oorzaak van.

    De mens is primitiever dan hij denkt, daar kun je God de schuld van geven.. lekker makkelijk. Uiteraard wel weer erg tragisch :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris van Hattem

    Sluit me aan bij Gulzt, al voel ik dat de kop die Lars heeft gekozen meer een steek onder water was naar de CU, en niet onterecht. Terechte kritiek op een halfslachtig beleid in Uruzgan. Het is daar oorlog en dus, of je gooit de beuk erin en je stuurt nog 3000 man extra (waarvandaan?!) of je maakt dat je wegkomt (precies de reden waarom Afghanistan jaren geleden uit de bocht is gevlogen, toen de amerikanen vertrokken).
    Vanuit nederlands standpunt gezien is het goed dat nu de us de omgeving van camp Holland af en toe platgooid, anders viel er allang niet meer te ‘werken’.

    Mijn medeleven aan de nabestaanden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.