Is GroepGeert te ver gegaan?

Geert Wilders haalde vorige week het nieuws met keiharde uitspraken over de islam. Iedereen mag in dit land zeggen wat hij denkt -zonder dat daar echt goed over nagedacht lijkt te zijn.
Veel politci reageerden geschokt op de haatzaaiende uitspraken van Wilders over moslims. Zelfs Marco Pastors distantieerde zich van Wilders -een slimme campagnezet om de enigszins gematigde rechtse kiezer voor zich te winnen.

Het Nederlands Centrum Buitenlanders gaat nu onderzoeken of er juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen Wilders.

Laten we hopen dat Wilders op één of andere manier teruggefloten kan worden. Het kan toch niet zo zijn dat hij dit soort uitspraken ongestraft kan doen? Een mening verkondigen is iets anders dan mensen kwetsen, bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten en mensen met een andere geloofsovertuiging in het verdomhoekje stoppen.

Dit zelfingenomen en overschatte stuk vreten zou wat mij betreft wat vaker zijn mond mogen houden. Hopelijk kan een rechter dit voor mij regelen.

Bron: fok

Lees ook:Verdonk probeert fatsoen te doen
Lees ook:Het eerste debat: een overzicht
Lees ook:Gastblog: Geert Wilders en de media
Lees ook:Geert Wilders doodgeschoten op YouTube
Lees ook:POLLuitslag… SP is goed bezig met spotje

4 reacties op “Is GroepGeert te ver gegaan?

  1. Freek

    Sorry, maar ik heb vrijheids van meningsuiting hoog genoeg zitten dat zelfs idioten als Wilders van mij mogen zeggen wat ze willen. Dus ik ben het absoluut niet met je eens dat het doen van kwetsende uitspraken strafbaar zou moeten worden gesteld.

    Maar ik ben dan ook een fan van de man die destijds zogenaamd het “kwetsen tot instrument had gemaakt”. Dat is namelijk geen idioot, en ik wil niet dat zo iemand een haarbreed in de weg gelegd kan worden, zelfs als dat betekent dat ik dan ook Wilders’ gebral zal moeten aanhoren.

    En eigenlijk ben ik banger mensen als Verdonk dan voor Wilders. Als de rechter ergens iets aan gaat doen, laat die dan maar wat tegen Verdonk doen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melissa

    @ Freek,

    Ik ben het niet eens met je stelling dat iedereen mag zeggen wat hij/zij wil. De grens ligt bij het opzettelijk schaden van anderen. Onbeschoft gedrag hoeft natuurlijk niet bestraft te worden, maar ergens ligt een grens van het toelaatbare. Ik hoop dat die grens opgezocht kan worden en ben dan benieuwd waar deze ligt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. maarten

    Je mag natuurlijk alles zeggen wat je wil, maar het hoeft niet. Ik denk dat de stemming in het publieke debat aanzienlijk zou verbeteren als iedereen eerst goed zou nadenken over de mogelijke gevolgen van uitspraken voordat hij of zij deze doet.
    Ik denk dat dit vooral van toepassing is voor publiek (en soms invloedrijke) figuren als politici.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.