CDA vergeet jongeren

Enkele dagen geleden maakte het CDA haar kandidatenlijst voor de tweede kamerverkiezingen bekend. Nummer 1 tot en met 10 was weinig verrassend: dat zijn allemaal oude bekenden. De jongerenorganisatie van de prtij, het CDJA, is niet zo blij met de lijst.

Er staan namelijk geen jongeren op verkiesbare plekken. De eerste jongerekandidaat staat op nummer 61. Volgens het CDJA worden op deze manier niet alle lagen van onze bevolking aangesproken.

Het is ook lastig om een goede afweging te maken tussen ervaring en bekendheid enerzijds, en fris bloed en een grotere doelgroep anderzijds. Toch denk ik dat plaats 61 op de lijst wel erg schamel is voor de eerste jongerekandidaat. Daarbij is het voor de lange termijn misschien ook geen slecht idee om wat meer jongeren in de Tweede Kamer te hebben zitten. Als over 4 jaar veel ouderen van het CDA ermee stoppen is het toch prettig dat er nog een paar mensen achterblijven die inmiddels weten hoe het werkt?

Ik ben benieuwd hoe andere partijen dat aanpakken.

Brton: Nieuws

Lees ook:Jongeren willen eens een knappe premier
Lees ook:Premier kost slechts 9,95 euro
Lees ook:9 kandidaten met voorkeursstemmen naar Eerste Kamer
Lees ook:Ruzie binnen SP over Eerste Kamerzetel
Lees ook:SGP wil verslagen Tweede Kamer censureren

3 reacties op “CDA vergeet jongeren

  1. Joossie

    Inderdaad schandalig en dat terwijl die van het CDJA toch eigenlijk al oude(re) jongeren zijn. Maar volgens Brinkhorst (blijft die eigenlijk?) moeten vooral die ouderen niet denken dat ze er zomaar mee kunnen stoppen: doorwerken zullen ze in het zweet huns aanschijns tot ze erbij neervallen. Hoezo pensioenen?

    Trouwens zo’n premier in korte broek maakt ineens het hele CDA sowieso erg jeugdig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans Opje

    Het zal wel zo zijn dat die jonkies in de ogen van die ouwe CDA-ers nog niet voldoende ervaring hebben met het pappen en nat houden dat die partij zo typeert in mijn ogen. Daar moet je natuurlijk geen radicalinski’s maar wat meer jezuiet-achtige of Pius XII-achtige types voor hebben. (Uiteraard zonder daarmee die orde of die paus in discrediet te willen brengen hoor, maar ik wilde dat wel even stipuleren ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. maarten

    Tegen paus-bashen heb ik geen bezwaar.
    Ik ben wel benieuwd hoeveel bewindslieden er na de verkiezingen, mocht het CDA niet in de regering zitten, er daadwerkelijk in de kamer plaats nemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.