Minister van der Hoeven maakt het te bont

Minister van Verhoeven (Economische Zaken) heeft geen fijne start gemaakt bij de Partij voor de Dieren. Op de bordersfoto die de geschiedenisboekjes in zal gaan onder het kopje 'zie hier, Balkenende IV' , schittert zij namelijk in een bontje. Onder het motto 'Een dode vos bij huis Ten Bosch' is de partij een e-mailactie begonnen.

 

In een open brief aan de minister vraagt de Partij voor de Dieren waarom zij het vossenlijkje om haar nek had hangen -en hoe dit precies in verhouding staat met het voorgenomen diervriendelijke beleid dat Balkenende IV zou voorstaan.

Waarschijnlijk is het gewoon even wennen, voor de minister, zo'n diervriendelijk kabinet. Hopelijk lukt het haar vortaan wel om het beleid uit te dragen, ook in haar non-verbale communicatie.

 

Lees hier wat mijn collega van Katenhond.blog erover te zeggen heeft!

 

Bron: volkskrant 

Lees ook:Dierenpartij nog altijd in de strijd
Lees ook:Dierenliefhebbers opgelet!
Lees ook:PvdD: geen wilde dieren in circus
Lees ook:Halsema te liberaal voor GroenLinks
Lees ook:Balkenende: 100 keer dieronvriendelijk

13 reacties op “Minister van der Hoeven maakt het te bont

  1. Pieter

    Een absoluut foute, inconsistente actie van Van der Hoeven. En helemaal terecht die PvdD-actie!

      /   Beantwoorden  / 
  2. John

    Ik zie niet in wat hier fout aan is. Bont is een mooi en duurzaam natuur product.

    Ik heb liever dat wij vossen en nertsen hier in Nederland houden waar wij goede richtlijnen hebben voor het verantwoord houden van deze dieren. Dan dat wij de boeren hier wegpesten. Waarop ze naar andere landen gaan waar niet of nauwelijks wetgeving is.

    Mvg,

    Jeroen

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan

    De PvdD schiet in een politiek correcte kramp, wat erg gemakkelijk is als je kennis over dieren en het houden ervan ontbeert. Nederland is koploper als het gaat om welzijnsnormen voor het houden van nertsen ed, de sector heeft daar de afgelopen jaren enorm in geinvesteerd. Met als resultaat dat dankzij de PvdD de productie wordt verjaagd naar landen waar de dieren veel slechter af zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. pieter

    is er nu cht niets anders om je druk over te maken? minister van der hoeven zag er charmant uit met bontje!

      /   Beantwoorden  / 
  5. mike

    Voor goed bont moet je goed voor de dieren zijn. Helaas weten (of willen ze het niet weten)de meeste van onze dierenactivisten dit helaas niet. Maar laat alles maar in Nederland verboden worden, dan kunnen alle activisten uitwijken naar bijvoorbeeld China om daar hun werk voort te zetten.

      /   Beantwoorden  / 
  6. karel

    Jammer dat juist dit christelijk kabinet met een minister op het bordes staat die bont draagt. Oké, in Nederland zal het fokken onder betere condities gebeuren dan in andere landen, maar hier zijn dieren niet voor. Wij hebben als mens rentmeesterschap gekregen over de aarde. Dan gebruik je geen vos als bontkraag, maar zorg je voor het welzijn van deze beesten.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jeroen

    Ik houdt van de natuur en vind bont een prachtig natuur product. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar dat is het niet zodra je ziet dat de natuur zelf een eeuwige cyclus van leven en dood is.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jatoch

    Belachelijk dat er sowieso een partij boor de Dieren bestaat. Wat zijn dat voor lompe mensen die daar op stemmen? Wat een totaal zinloze discussie eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Rolf

    ik zie niet in waarom dit een ‘diervriendelijk kabinet’ zou zijn zoals in het stukje staat? volgens mij is het de oppositie die diervriendelijk is, althans dat vinden ze zelf…
    ik vind er trouwens niets mis mee, een bontje te dragen als je met 10 elitaire kakkers op de foto moet.. het was erger geweest als ze in spijkerbroek was gekomen want daarvoor moeten in plaats van vossen kinderarbeidertjes lijden, en bovendien staat het toch niet echt netjes in dit gezelschap

      /   Beantwoorden  / 
  10. Jatoch

    @ Rolf

    Helemaal mee eens!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Lente

    Nouja, zeg.
    Wat een hersenloze vrouw is dat.
    Mensen in Nederland worden ook steeds egoïstischer. Bont is ABSOLUUT NIET mooi en een duurzaam natuur product. Vaak worden die dieren hardhandig afgeslacht. En ik snap ook niet dat mensen vlees eten. Bont draag je omdat je het mooi vind, chique vind, of weet ik wat. Wat dacht je van nepbont?.. Ach ja. En vlees eten; dat doe je alleen omdat het zogenaamd lekker is. Er zijn genoeg vervangers, en soms echt haast hetzelfde prduct, zonder dat er een dier voor werd gedood. Wij mensen kunnen best zonder die luxe producten leven. En we kunnen alleen verder leven als er nog mensen zijn die aan anderen denken. Maar dit wordt steeds minder. Ik heb laatst een doorstuurmail ontvangen waarin een gruwelijk filmpje stond van dierenmishandeling. Ik zal de url niet op deze site zetten, daar is het te gruwelijk voor. Maar ik hoop dat jullie ooit eens gaan nadenken.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Nilsson

    Ach Jan, als we onze kinderen goed verzorgen mogen we die ook inzetten om onze producten te maken. In het buitenland hebben kinderen het soms veel slechter dus stimuleren maar die kinderarbeid in Nederland. Overigens omdat in andere landen behoorlijk slecht met mijnwerkers wordt omgegaan mag jij van mij wel in de Nederlandse mijnen gaan werken. Lost ook weer een deel van het energieprobleem op.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Mark

    @ Lente.

    Zo zie je maar weer smaken verschillen.

    Kom eens een keer kijken op een nertsenhouderij, dan weet je tenminste waar je over praat. en dan kun je zien hoe deze dieren behandel worden. Maar nee, dat doe je natuurijk niet, een grote mond maar een klein hartje, daar hebben veel mensen last van in nederland. Iedereen roept maar dat de nertsenhouderij verboden moet worden, maar ze hebben nog nooit een bedrijf bezocht.

    En waar zijn jou schoenen van gemaakt? hoogstwaarschijnlijk van leer. Wat is leer? juist, leer is de huid van een dier. Dus waar maak je je druk om.

    En nog iets, er is vraag naar bont, dus moet het ook aangeboden worden. Je hebt een duidelijk andere mening dan ik, maar het verschil is dat ik weet waar ik over praat en jij zo te zien niet. Dring je mening dan ook niet aan iedereen op, want er zijn ook nog mensen met een andere mening en daar hebben ze ook recht op.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.