Balkenende: 100 keer dieronvriendelijk

Marianne ThiemeU weet, bij gebrek aan echt nieuws is de maand december de Maand van de Lijstjes. Op zoek naar politiek nieuws dat niet over de formatie gaat (of de verkiezing van de nieuwe voorzitter) trof ik op de site van de Partij voor de Dieren een interessante lijst aan: die van Dieronvriendelijke Maatregelen van Balkenende I,II en III. De lijst is opmerkelijk. Neemt RTl4 meestal genoegen met "De 10", voor Balkenendes dieronvriendelijke maatregelen reikt de teller tot 100.

 

In de lijst staat niet alleen wat Balkenende allemaal ondernomen heeft om het leven van de dieren in ons land zwaarder te maken, maar ook wat Balkenende allemaal níet ondernomen heeft voor de dieren. Zo komen we allemaal wel aan 100 punten. 

Toch zijn ze de moeite van het lezen waard. Zo wordt er in ons land niets ondernomen tegen jachttoerisme (nummer 85) en wordt de malafide handel van puppies vanuit de Oost-europese bio-industrie niet aangepakt (op nummer 56).  En zoals een tijdje geleden in het nieuws was, heeft minister Veerman steun gegeven aan heropening van de Walvisjacht door Noorwegen en Japan (nummer 64). 

Er staan ook dingen tussen die ik tot mijn schaamte nog niet wist, en waarvan de rillingen over mijn rug liepen. Het ministerie van Defensie laat namelijk rekruten tijdens overlevingstrainingen tamme konijnen dood slaan met stokken (nummer 67) -onze helden. Benieuwd naar de nummer 1? Klik hier

Laten we hopen dat een volgend kabinet niet tot de 100 komt als de Partij voor de Dieren over een paar jaar weer zo'n lijst samenstelt. 

Lees ook:CDA vergeet jongeren
Lees ook:De spelregels van GroepGeert
Lees ook:Minister van der Hoeven maakt het te bont
Lees ook:De laatste stuiptrekkingen van de LPF
Lees ook:Werken wordt beloond door PvdA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.