CDA doet onderwijs niet in uitverkoop

Het CDA zal het onderwijs niet in de uitverkoop gooien. Sterker nog, wie een masteropleiding wil gaan volgen kan maar beter vroeg gaan sparen. Als het aan de christen-democraten ligt worden de masteropleidingen flink duurder. Positief gevolg hiervan zal zijn dat studenten beter gaan nadenken over welke master ze willen volgen.

Het CDA is zich er niet van bewust dat niet de masteropleidingen een slecht rendement hebben (die zijn immers nog niet eens lang genoeg bezig om die conclusie te kunnen trekken). Universitair onderwijs zou goedkoper kunnen als studenten beter nadenken over hun bachelor. Uitval komt niet pas na 3 jaar studeren, maar eerder, namelijk voordat de student de bachelor heeft afgerond.

En dát is nu wat de overheid geld kost. Studenten die een opleiding beginnen omdat ze niet precies weten wat deze inhoudt. Studenten die een master gaan volgen zijn veel beter op de hoogte van wat de master inhoudt er wat er van hen verwacht wordt.

Kortom, die zogenaamde kwaliteitsimpuls kan het CDA beter maken door scholieren beter kennis te laten maken met de mogelijkheden van het universitaire onderwijs. En niet de put dempen als het kalf al verzopen is. Zoals ze dat gewoon zijn te doen, daar bij het CDA.

Zal het CDA er wel voor pleiten om nog wat miljoenen in het VMBO onderwijs te pompen? Lang leve de kenniseconomie van onze weldenkenden christenen.

Bron: Fok!

Lees ook:Onderwijs alleen voor de rijken
Lees ook:CDA luistert naar achterban
Lees ook:PVV wil titels beschermen
Lees ook:Studenten en scholieren zijn de lul en breken land af
Lees ook:SMS actie D66 heeft resultaat!

3 reacties op “CDA doet onderwijs niet in uitverkoop

  1. Martijn Koster

    Het collegegeld verhogen, louter een bezuinigingsmaatregel, lost het motivatieprobleem onder studenten niet op. Ik zou dan nog eerder pleiten voor selectie aan de poort, bindend studieadvies en motivatiegesprekken. En dat allemaal zoveel mogelijk in het eerste jaar zodat “slechte” studenten verwezen worden naar een plek waar ze wel optimaal functioneren. In dat kader is het jammer dat diverse opleidingen de propedeuse binnen de Bachelor hebben afgeschaft.

    Daarnaast is men in de politiek er heilig van overtuigd dat men met een (universitaire) bachelor in het bedrijfsleven terecht kan. Nou, volgens mij valt dat vies tegen. In tegenstelling tot een HBO-bachelor wordt een WO-bachelor beschouwd als een onafgemaakte opleiding.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ben

    We moeten heel veel gaan investeren in kennis en onderwijs. Dat roepen alle economen. Maar als puntje bij paaltje komt, moet iedereen dat wel zelf gaan ophoesten. Lijkt me geen stimulans voor de burger om de broodnodige kennis te gaan vergaren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. SchoolGuard nederland

    Het is belangrijk om de opgedane kennis te investeren in veiligheid op Nederlandse scholen.
    Het lijkt er nu op dat veiligheid in Irak en Afghanistan veel belangrijker is dan veiligheid op Nederlandse scholen. Tja het is maar waar je voor kiest, maar schijnbaar niet voor onze jongeren lijkt het wel. Jammer dat men zo onze jeugd laat bengelen. Onze kennis zit schijbaar in oorlog voeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.