HSL weer vertraagd

Tot ontzetting van de Tweede Kamer is de oplevering van de HSL-Zuid en de Betuwelijn weer vertraagd. De HSL-Zuidlijn wordt naar verwachting vijf maanden later opgeleverd dan gepland en de Betuwelijn zal twee maanden later dan toegezegd in gebruik worden genomen. De Kamer wil een onafhankelijk onderzoek laten uitwijzen wat hiervoor de redenen zijn.

 

Peijs, demissionair minister Verkeer en Waterstaat, heeft geen enkel bezwaar tegen zo'n onderzoek. Ze gaf aan net zo onaangenaam verrast te zijn als de Kamer. Voor haar opvolger verwacht ze overigens geen extra "lijken in de kast": vanaf nu zal alles goed gaan en de kans is groot dat de lijnen alsnog eerder in gebruik genomen kunnen worden.

Dat is lastig te geloven. Er zijn al zoveel problemen geweest rond te spoorlijnen dat het niet in te schatten valt of dit de laatste hobbel is. Over twee maanden zullen de onderzoekers klaar zijn met hun werk. Dan weten we ook welke tegenvallers we nog kunnen verwachten en wat de kosten zijn van al die tegenvallers.

Bron: planet 

Lees ook:GroepGeert had tóch zelf poortjes kunnen betalen!
Lees ook:Verkiezingen een dag eerder
Lees ook:Kamer wil sneller onderzoek Irak
Lees ook:Henk Kamp krijgt een drukke week
Lees ook:Pedo-partij toch verboden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.