Taxi’s moeten goedkoper

De Tweede Kamer maakt zich weer eens zorgen over de taxitarieven. Het gaat dit keer over de tarieven voor wachttijden, waarvoor de regeling per 1 juli zou gaan veranderen. Momenteel zet een chauffeur de teller aan op het moment dat hij voor komt rijden, maar per 1 juli kunnen reizigers daar zelf afspraken over maken met de chauffeur. Een belachelijke regel, zo merken diverse partijen in de Tweede Kamer terecht op.Wat nu als iemand nog snel even een patatje gaat scoren, moet die persoon dan met de chauffeur gaan onderhandelen over die vijf minuten wachten, voordat de meter pas aan mag?

De Taxiwet is al jaren een gedrocht. Het was de bedoeling dat er meer marktwerking zou komen, dat er concurrentie kwam tussen taxi's zodat de reiziger zelf de goedkoopste taxi uit kon kiezen. Daar is minder dan niks van terecht gekomen. Als je bij een station een taxi wilt hebben, dan word je geacht om de voorste taxi te pakken. Als je naar de achterste in rij gaat heb je kans op grote ruzie, de chauffeur van die taxi heeft kans om in elkaar geslagen te worden. Welkom in de taxiwereld in Nederland.

Los daarvan zijn taxi's in Nederland onbetaalbaar. Met een starttarief van 3,70 EUR in Amsterdam is het echt geen lolletje om je even naar huis te laten rijden. Daarom komt echte concurrentie ook niet op gang. In veel andere landen zijn taxi's spotgoedkoop en daardoor een goed alternatief voor de auto. En een oplossing in de late avond, als het openbaar vervoer niet meer rijdt.

Lees ook:Nog meer 80 km zones?
Lees ook:Stay or go?
Lees ook:Geenstijl kan niet rekenen
Lees ook:VVD ziet oneerlijke concurrentie schaatsbeelden
Lees ook:Zalm verwijt partijgenoten ‘megalomane borrelpraat’

3 reacties op “Taxi’s moeten goedkoper

  1. Emmett

    Wat verdien jij per uur ? Je moet de auto + bijkomende kosten betalen en je uurloon nog. Als chauffeur mag je blij zijn als je 10 á 12 euro per uur over houd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mirelle de Snel

    waarom moeten taxi’s in Nederland per se dure mercedessen zijn? dat maakt het duur!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Emmett

    Betrouwbaar, duurzaamheid, uitstraling etc. is de reden. Stap jij in een Dacia of in een Mercedes bij het station ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.