PvdA met CDA? Liever niet!

Ondernemers hebben zich in een enquete uitgesproken over de meest gewilde coalitie. Voor hen, natuurlijk. BNR Nieuwsradio hield een volgens de Telegraaf representatieve steekproef en vroeg een aantal ondernemers welke coalitie zij het liefst ziet na de verkiezingen.

Een meerderheid (maarliefst 40% van de ondervraagden) van de Nederlandse ondernemers wil een Balkenende IV aan de macht na 22 november. Niet met D66 maar gewoon met de VVD. Lekker vertrouwd. Frappant is dat men nog liever een coalitie ziet tussen de PvdA en SP dan één met het CDA en PvdA.

Liever de SP met de PvdA dan het CDA met de PvdA…. Kan iemand mij uitleggen wat dit betekent?

Bron: telegraaf

Lees ook:SP wil niet met CDA
Lees ook:CDA, PvdA en CU weinig draagvlak
Lees ook:CDA klimt, PvdA is het grootst
Lees ook:Formatie: een kleine gok
Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie

3 reacties op “PvdA met CDA? Liever niet!

  1. maarten

    Het enige wat ik kan bedenken is dat ‘Ondernemend Nederland’ niet wil dat de linker-vleugel van de VVD te sterk wordt. Wat je zelf schrijft willen ze volgens mij, een lekker vertrouwde coalitie die richting ondernemers niet al te moeilijk doet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. De Scopist

    PvdA en CDA zullen na de verkiezingen van 22 november proberen een kabinet te vormen. Maar komen Bos en Balkenende er opnieuw niet uit, dan krijgt de VVD de ruimte om in het verkiezingsprogramma gelanceerde nieuwe sociaal-economische hervormingen door te voeren. Voor meer over dit onderwerp zie het artikel van Scopist Hans Crooijmans op http://www.descopist.nl

      /   Beantwoorden  / 
  3. veronica

    een beetje recht en een beetje links kan geen kwaad toch??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.