Vogelaar wijzigt inburgeringsbeleid Verdonk

Minister Vogelaar gaat wijzigingen aanbrengen in het inburgeringsbeleid zoals haar voorganger Verdonk dat had opgesteld. Ze heeft een nieuw Deltaplan Inburgering gemaakt,dat binnenkort in het kabinet wordt besproken, zo meldt NOS Teletekst.                             
      

Veel mensen die de inburgeringscursus volgen boeken nauwelijks vooruitgang. Meer dan de helft haalt het gewenste niveau niet. Volgens Vogelaar heeft het alleen zin mensen Nederlands te leren als ze er direct gebruik van kunnen maken. Daarom moeten ze stage lopen, een baan krijgen of vrijwilligerswerk doen.
 
Ze wil verder dat allochtonen niet meer hoeven te betalen voor de cursus.   

Lees ook:CDA en GroenLinks strijden voor allochtone werknemer
Lees ook:GroepGeert woest om Marokko-stage
Lees ook:GroepGeert: migratiestop is noodzaak
Lees ook:Turken integreren met Turkstalige krant
Lees ook:CDA wil weer 40 uur werken

9 reacties op “Vogelaar wijzigt inburgeringsbeleid Verdonk

  1. J. Polman

    De Nederlandse taal moet de hoogste prioriteit hebben. Veel van mijn clienten wonen al jaren in Nederland, gaan 2 tot 4 dagdelen naar school, maar krijgen de taal niet onder de knie. Het zal veel effectiever zijn als men de eerste tijd zeer intensief Nederlandse les krijgt, minimaal 4 dagen per week en in kleine groepen. Geleidelijk kan men dan het aantal lesuren afbouwen en de vrijgekomen tijd stage lopen. Ook moet het traject meer worden afgestemd op het individu.

      /   Beantwoorden  / 
  2. suus

    vogelaar liegt. Er is nog niemand getoetst in de nieuwe wet inburgering. er zijn alleen nog maar pilots. en de oude inburgering ging idd heel slecht. (geen schoolinspectie bv.)
    ze heeft geen empirische onderbouwing voor deze uitspraak. bovendien wat is het streefniveau van vogelaar? ik geef voornamelijk les aan analfabeten en laaggeletterden.
    in marokko gaan vrouwen nog maar kort naar school en turkse importbruiden hebben hooguit vijf jaar basisschool gehad en lezen als een kind van 8 a 9 jaar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nilsson

    Hoe dan ook is het natuurlijk beter om een taal te leren en deze ook te kunnen gebruiken (het liefst zoveel mogelijk) in het dagelijks leven. Voor zover nu bekend is de stap van Vogelaar toch alleen maar een stap in de goede richting?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    Ja, met de pvda op integratie kon je niet anders verwachten. slap, pappen en nathouden.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nilsson

    Hoezo Jatoch, weet jij meer. Vogelaar stelt dat de taal het beste geleerd kan worden in het maatschappelijk leven, dat is toch zo? Is constateren dat de oude inburgeringswet niet werkt slap en pappen en nathouden. We hebben nog niet vernomen hoe ze de stoere maar tegelijkertijd weinig effectieve maatregelen van Verdonk gaat omvormen. Je schiet de boel al af voordat er aan begonnen is!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Truus Baaij

    Volg het Israelisch voorbeeld. Enige weken intens de taal leren, waarna je het zelf mag uitzoeken.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Truus Baaij

    Parafrase op Klein vogelijn op groene tak. (Kun je nog zingen, zing dan mee.)

    Vrouw Vogelaar op groene tak, wat zingt gij moslimschoon. Ik hoorde heel mijn leven lang, zo’n islamwijsje niet. o zeg, o zeg, mij Ellabeest, wie toch uw meester is geweest. O zeg, o zeg mij Ellabeers, wie toch uw meester is geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  8. J. Polman

    Velen gaan er vanuit dat het overgrote deel van de allochtonen moslim is. Echter, in de gemeente waar ik vrijwilligerswerk doe is de levensopvatting van de hier wonende vluchtelingen:
    45% moslim; 35% christen; 10% gemengd huwelijk moslim/christen; 5% ex-moslim, thans christen; 3% hindoe en 2% atheïst.
    Dus graag wat genuanceerder reageren.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Quillermo

    Geachte mevrouw Vogelaar, beste Ella,

    Hier begrijp ik werkelijk niets van. Kunt u mij misschien uitleggen hoe u dit gaat financieren? Misschien uit een ander potje… onderwijs, zorg, of toch maar aan Wouter vragen of de belastingen kunnen worden verhoogd. Daarnaast vraag ik me af waar de eigen verantwoording van de inburgeraars is gebleven? Emigreren naar een ander land staat voor mij synoniem voor inburgeren in dat land, maar niet op kosten van dat land zelve!

    Onder dit bewind wordt de suggestie gewekt dat iedereen meer dan welkom is én dat alles kan/mag. Dit komt de Nederlandse samenleving niet ten goede, integendeel. Dit soort PvdA-besluiten doet stromingen en personen als ToN en Wilders alleen maar sterken.
    Maar goed, ik zal me vast te druk maken.

    Bah, bah!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.