VVD’er loopt stage in TBS-kliniek

Anouchka van Miltenburg van de VVDVVD-kamerlid Anouchka van Miltenburg ging niet op vakantie dit zomerreces (dat nog tot 2 september duurt voor de Kamer) maar ze liep stage in een heuse TBS-kliniek. Ze was er niet wekenlang te vinden, maar was twee volle dagen in dienst bij een TBS-kliniek, om 'met de voeten in de klei' te staan.  "Ik wilde weten hoe die zorg is georganiseerd. Het was heel zinvol en indrukwekkend. Ik had vooraf de voorstelling dat het er meer als een gevangenis zou uitzien, maar dat was niet zo. Deze mensen hebben natuurlijk hun straf al uitgezeten. Zorg staat daarom centraal”, zo vertelt Van Miltenburg op de Tweede Kamer website.

Van Miltenburg is overigens niet de enige die stage loopt in de praktijk van de harde wereld. PvdA'er Pauline Smeets liep stage bij een baggerbedrijf en ChristenUnie-man Ed Anker was te vinden bij een stel ex-gedetineerden.

Mooi dat Kamerleden dergelijke dinmgen doen. Daar zijn ze tenslotte voor. 

Lees ook:VVD: Zorgadministratie weinig efficiënt
Lees ook:Carriere-switch voor Eerdmans
Lees ook:Groep Geert wil airco
Lees ook:Het succes van de G20
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… Hans van Mierlo in 1966

3 reacties op “VVD’er loopt stage in TBS-kliniek

  1. Tim

    TBS’ers.. Gadverdamme.

    Die liberalen krijgen volgens mij kei- en keiharde plassertjes van loslopende criminelen. Ze worden in die instituten zogenaamd opnieuw ‘opgevoed’ maar we weten allemaal dat dat niet werkt.. Liberalen daar aan tegen, die vinden het helemaal te gek dat een kinderverkrachter in Holland zo weer aan de slag kan als .. Kinderverkrachter!

    Liberalen hebben gewoonweg geen rechtsgevoel, helaas krijgen zij wel dit onderwerp op hun bordje. Dan maar stage lopen bij de plaatselijke TBS kliniek? Misschien als ze eens met iets origineels zouden komen; een vuurpeleton voor geslaagde TBS’ers of iets dergelijks. Iets wat dan ook echt werkt, want dat heropvoeden werkt gewoonweg niet. Daar kunnen al die slachtoffers van ontsnapte TBS’ers over mee praten.. Althans, als ze dat nog kunnen.

    Nederland is zo een verworpen land: We besteden meer geld aan al die pluizige crimineeltjes dan aan de slachtoffers, die moeten het verder maar uitzoeken..

    Het liberalisme.. Hopelijk een ziekte waar we snel een kuur voor vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nilsson

    Prima zo’n werkbezoek. Als je wilt weten hoe een en ander werkt en niet vanuit onderbuik gevoelens wil reageren is zelf gaan kijken de enige oplossing.

    Nederland gaat naar de ….. door slecht doordachte ongefundeerde ideeen van bekrompen politici. Meer te weten over de zaken waarover je beslist is de goede manier om de werkelijke problematiek op te lossen. Hulde voor Anouchka van Miltenburg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. henk

    Ik kom al jaren als bezoeker in een tbs-kliniek. Het is inderdaad geen gevangenis, maar gezien het regime kan je soms wel spreken over een “gevangenis-regime”.
    Dan staat er “Deze mensen hebben natuurlijk hun straf al uitgezeten”.
    Er zijn tbs’ers (vaak psychiatrische patiënten die wel tbs krijgen maar geen gevangenisstraf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.