Bos werkt mee met derde keus

Wouter Bos heeft, grootmoedig als hij is, laten weten dat hij zijn best gaat doen in de gesprekken met André Rouvoet. Grote jongen! Ook al had hij liever met SP als derde partij om de tafel gezeten, of anders met GroenLinks, nu het ChristenUnie is geworden zet hij zijn beste beentje voor.

 

Balkenende kan opgelucht ademhalen. Ook al moet hij misschien nog fel van leer trekken over de hypotheekrenteaftrek (CU en PvdA willen deze beperken) en zullen CU en PvdA het snel eens worden over dat ouderen moeten gaan meebetalen aan de AOW, CDA zal deze coalitie willen laten slagen.

Geruchten gingen maandag dat er maarliefst twee informateurs zouden komen. Bovendien zouden dit niemand minder dan oud-premiers Lubbers en Kok zijn. Maandagavond werd bekend dat CDA-er Herman Wijffels de nieuwe informateur wordt. Hij mag de kerst gebruiken om zich mentaal voor te bereiden op de klus. Na oud & nieuw begint hij aan zijn taak. Natuurlijk willen we hem niet onder al te grote druk zetten …. maar als het niet lukt met deze coalitie, met welke dan wel?

Bron: Nieuws.nl ,Trouw 

Lees ook:CDA, PvdA en CU weinig draagvlak
Lees ook:PvdA begint alvast met kritiek op VVD
Lees ook:PvdA met CDA? Liever niet!
Lees ook:CDA en PvdA absoluut niet nek-aan-nek
Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.