De nieuwste oprisping van Verdonk

Minister Verdonk wil, samen met het kabinet, de overlast van criminaliteit terugbrengen en het gevoel van veiligheid versterken. Als iemand die nog geen drie jaar een verblijfsvergunning heeft een vergrijp pleegt waarop een half jaar cel of meer voor staat, dan kan hij worden uitgezet. Verdonk wil dat verscherpen. Het moet volgens haar niet meer uitmaken hoe zwaar het gepleegde delict in. Kort door de bocht:

als je een pakje kauwgom steelt en je hebt nog geen drie jaar een verblijfsvergunning, kun je het land worden uitgezet. Voor mensen die al langer hun verblijfsvergunning hebben maar een zwaarder vergrijp plegen is het ‘three times and you’re out‘.

Het is om te beginnen natuurlijk erg nobel van Verdonk om ons een veiliger gevoel te willen geven. Ik wil haar bij deze vertellen dat ik mij hierdoor niet veiliger voel.

Natuurlijk is het stelen van het daarnet genoemde pakje kauwgom eigenlijk onvergefelijk. Dat daar geen gevangenisstraf opstaat is al heel schappelijk, van ons kabinet. Als het aan ‘kleinrechts‘ ligt zal daar misschien wel verandering in komen?

Wat Verdonk indirect stelt met haar nieuwste voorstel is dat het voor een allochtoon erger is als hij een klein vergrijp pleegt, dan als een autochtoon dit doet. Is dit omdat Verdonk denkt dat autochtonen vaker een strafbaar feit plegen, of wil Verdonk gewoon haar steentje bijdragen om van Nederland een politiestaat te maken?

Allochtonen hebben net als autochtonen recht op het maken van een fout, en ook op een tweede kans. Of zou één van de lezers van dit blog gelijk hebben en zou Verdonk het liefst op den duur alle ‘criminelen’ het land uitwillen? Ik ben benieuwd welke maatregelen dan zullen worden genomen tegen de mensen die ze níet het land uit kan zetten…

Ik hoop dat de Tweede Kamer hier flink over valt vandaag en het voorstel met de grond gelijk maakt!

Bron: nu

Lees ook:Verdonk wil Nederlanders uitzetten
Lees ook:VVD en PVV: Woord ‘Allochtoon’ niet schrappen
Lees ook:Kabinet buigt, Verdonk blijft beetje zitten
Lees ook:Verdonk: ‘Wilders gaat steeds over de grens’
Lees ook:Rita’s TON nog maar op elf zetels

3 reacties op “De nieuwste oprisping van Verdonk

  1. Freek

    Een pakje kauwgom heb ik voor zover ik weet nog nooit gestolen (en ik kan me niet echt voorstellen dat je dat “per ongeluk” doet), maar er zijn wel twee andere dingen waarvan ik me kan voorstellen dat ik me er schuldig aan maak: door rood rijden, en geen identiteitsbewijs bij me hebben. Zijn dat ook instanties van het soort “vergrijpen” waar je het hier over hebt. Of zijn die niet erg genoeg?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melissa

    @ Freek,

    Door rood rijden en het vergeten van je identiteitsbewijs zijn overtredingen, geen ‘vergrijpen’. Voor een overtreding krijg je alleen een boete -tenzij je je boetes weigert te betalen lijkt me dat iemand hierdoor kan worden uitgezet. Maar dat zou ik moeten uitzoeken -interessante vraag, dus!

      /   Beantwoorden  / 
  3. veronica

    Hoi,

    Veronderstel dat je op de snelweg rijd en je word klem gereden door een vrachtwagen omdat hij jou niet heeft gezien?? wat dan?? waar valt dat onder?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.