Aboutaleb alsnog boos

Ik vond het al een beetje vreemd. Toen Geert Wilders onlangs de loyaliteit van Aboutaleb in twijfel trok in verband met diens dubbele nationaliteit, leek laatstgenoemde al zo rustig. Hij glimlachte vriendelijk naar de camera en vertelde ons dat Wilders' vragen "zijn goed recht" waren. Maar twee weken later blijkt Aboutaleb toch gewoon heel menselijk boos te kunnen worden.

 

"Ik heb er de afgelopen dagen nog eens over nagedacht en werd steeds bozer. Als ik dat Marokkaanse paspoort weggooi, ben ik dan loyaler aan Nederland? Of moet ik daarna ook de koran verbranden?"

Verder zei de staatssecretaris zich nog nooit zo onveilig gevoeld te hebben in Nederland, sinds de aanval van de PVV-voorman.

Heel begrijpelijk, deze gevoelens. Hopelijk reageert hij voortaan wat sneller; twee weken op de discussie achterlopen is in de Haagse politiek natuurlijk niet altijd even handig -ook al spreekt het  wél voor hem dat hij eerst goed nadenkt voordat hij grote taal uitslaat. 

Hij slaat in ieder geval de apijker op zijn kop. Als hij zijn Marokkaanse paspoort wegdoet, is het dan echt genoeg? Heeft hij dan bewezen loyaal te zijn aan Nederland? Kunnen we loyaliteit afmeten aan paspoortomgang -is dat gevoel te vangen in een papieren boekje? 

Of vindt Wilders iets nieuws om zijn queeste naar de superioriteit van de Hollandshe überboer mee voort te zetten? 

Lees ook:Verdonks dubbele paspoortenwet geschrapt
Lees ook:PVV niet zuiver Hollands
Lees ook:Wilders vraagt aandacht: ‘Aboutaleb moet uit kabinet’
Lees ook:Aboutaleb door de knieën
Lees ook:Aboutaleb nieuwe burgemeester Rotterdam

27 reacties op “Aboutaleb alsnog boos

  1. Truus Baaij

    Even loos:Aboutalebs oprisping:” Om mijn loyaliteit aan dit land te betuigen wil ik in Nederlandse aarde worden begraven.”
    Tja, voor Ahmed (b)lijkt te gelden: Hoe de wind waait, waait mijn djellabba.

      /   Beantwoorden  / 
  2. maarten

    Wat een onzin om aan de loyaliteit van Aboutaleb te twijfelen. Als er iemand zich na de moord op Van Gogh ondubbelzinnig voor de Nederlandse samenleving heeft ingespannen was hij het wel. Hij heeft concreet meer aan het debat over integratie bijgedragen dan die kermisclown Wilders.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Willemsen

    Het is zo goedkoop wat Wilders doet. En helemaal buiten deze tijd waar de oude opvattingen over nationaliteit langzaam aan het veranderen zijn. Ik kan me voorstellen dat mensen die het allemaal niet zo goed begrijpen daarop met onzekerheid, en misschien wel angst, reageren en ik vind het buitengewoon goedkoop/plat dat Wilders die onzekerheid/angst gebruikt om stemmen te winnen.

    De reactie van Aboutaleb is me uit het hart gegrepen en getuigen van niveau!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ronald Bond

    Zeer triest dat een opgewaardeerde Amsterdamse wethouder zoveel aandacht krijgt.
    Mister voedselbank is een regelrechte aanfluiting voor dit compromiskabinet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ron C. de Weijze

    Ridder van de moral highground Ahmed Abu Taleb zit on his (moral) highhorse. En ik maar denken dat hij daar al lááááááng overheengetild was door Donquitheedrinkt Cohen!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Sukkels!

    Het kwartje valt nu pas.

    Eigenlijk best grappig.

    Nu nog een slachtofferrol pakken en het is compleet!

      /   Beantwoorden  / 
  7. birtanem

    nt nt nt,, zielig

      /   Beantwoorden  / 
  8. Heer Harry

    @Maarten en Jan Willemsen

    Nee nou zal ie goed worden! Die dubbele nationaliteitenaffaire is een principe-kwestie geworden en ik vind dat *zelfs* Nederlanders een principekwestie aan de orde mogen stellen en tot op de booum mogen uitvechten; een grondrecht!

    Het begint er verdomme op te lijken dat alleen de islamitisch, politiek-religieuze invalshoek principes mag berijden. En dat dan ook nog met in tal van zaken die naar inmenging van kerk in staat neigen en op gespannen voet met Nederlandse wetten staan.

    Dus uitvechten die hap, tot op de booiem! Wij moeten laten zien hoe principieel wijzelf kunnen zijn; dat heet op voet van gelijkheid staan!

    Mocht u dit van een vleugje retoriek (of erger) vinden getuigen, dan heeft u daar volkomen gelijk in. Maar ontkracht dat dan wel op basis van de argumenten (of negeer het ;-) .

      /   Beantwoorden  / 
  9. Monique

    Hulde Ron C. de Weijze…..ben het volledig met je eens….je zou toch denken dat hij voldoende ingeburgerd is om hier niet over te vallen…..enig kritiek moet je kunnen verdragen…..

    ”Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met de nazi’s hadden ook maar één paspoort”, aldus Achmed……dit mag hij toch eens gaan uitleggen…..

      /   Beantwoorden  / 
  10. foutjes

    ik ben het volkomen eens met Aboutaleb!! in een multicultureel land als nl zou ik verwachten dat al dat gezeik over buitenlanders nou es een keer over zou zijn maar niet dus. laat die kerel toch als hij 2 paspoorten heeft dat hebben er zoveel, ik zou die wilders wantrouwen met zijn partij van de vrijheid, ja vrijheid voor de mensen met veel geld steek het in je WILDERS!! veel landen doen zelfs moeilijk als je geen 2 paspoorten hebt dan mag je bv maar twee week blijven in plaats van 3 maanden met een paspoort van je ‘vaderland’

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ron C. de Weijze

    Waar CDA en CU tenminste een beetje voor staan, is het aanhangen van de westerse, christelijke cultuur, die zo onderuit wordt geschoffeld door mensen met een totaal andere achtergrond die ze hier bij voorkeur reproduceren. Architectuur, taal, kleding, gewoonten. Die culturen proberen te mixen en te mengen, zoals Links wil en alle idealistische bestuurders en machtspolitici (in hun ver van het gewoel verwijderde salons), maakt de situatie steeds geschifter waar structuurbehoeftige orthodoxen van op tilt slaan, zoals Mohammed B en Volkert van der G. Die willen monocultuur eenvoudig en met geweld afdwingen. Uiteraard de cultuur waarin zij zichzelf wentelen. Monocultuur is ook wat islamitische landen eisen, die geen christelijke cultuur toelaten en als die er wel is, strafbaar stellen (laat staan joodse). Monocultuur is bij ons wel toegestaan, maar niet verder dan tot de voordeur. Op straat moeten 170 culturen zorgeloos elkaar respecterend, geconcentreerd in een experimentele modelstaat van de al genoemde bestuurders en politici, de naam tolerant te zijn, voor het buitenland hoog houden. (Ik heb het uiteraard over ‘de wijken’ in een waarvan ik ook woon, A’dam oud-west / Mercatorplein.) Kortom iedereen verlangt naar monocultuur, zelfs of juist binnen het elitair cordon want daar is ‘his home his castle’ met een voldoende lap grond eromheen om je ook voorbíj de voordeur nog jezelf te kunnen voelen en te zijn. Maar in theorie, vanaf de Linkse kansel en in de politieke pretpraat door de media, is hier JUIST GEEN behoefte aan. Daar knelt het en knarst het en spat het nog eens goed uit elkaar. Wij mogen als tolerant land geen assimilatie eisen, terwijl wij die onszelf in het buitenland gewend zijn op te leggen (voor zover ik weet), en niet alleen daar maar ook hier in Nederland zelf, jegens de Ander met hoofdletter. Cultuurrelativisme heet dat. Een jammerlijk gevolg van het ‘zum Tode betrübt’ zijn over het fascisme van de Nazi’s met wie ‘wij’ flink geheuld zouden hebben en wat wij nu richting de ‘Ersatz Juden’ goed willen maken. Zie de reuzenzwaai van een feministe als Anja M of het er nog eens driedubbelextradik inwrijven door Gretta D. Hier valt wat te halen en wij doen het in de ramsj. Het Nederlandse van Nederland.

    Ron dW 08-03-07 @ 00:42
    http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/03/column_wilders

    PS Monique merci!

      /   Beantwoorden  / 
  12. foutjes

    en maar zeuren over de buitenlanders, tegenwoordig word elk land multicultureel you can run but you can hide hahaha word kluizenaar he dan zie je nooit meer een buitenlander. moeilijk he begrip opbrengen voor andere culturen maar de chinees een straat verder sta je dan wel elke week en de griek op de hoek is ook heel aardig en lekker eten ja die mogen blijven omdat het jou uitkomt de rest mag oprotten hahaha ik schaam me er vaak voor dat ik een nl ben en dat komt vooral door die bekrompen mensen!!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Ron C. de Weijze

    Foutjes, “…you can run but you cannot hide hahaha…”

    Allah’s eindrijk in zicht?

      /   Beantwoorden  / 
  14. foutjes

    t.a.v ron c de weijze

    ook al ben ik dan nl ik zou graag zien dat er niet gespot word met Allah, ik heb wel respect voor moslims!!! en ik spot ook niet met christelijke geloven of welk geloof dan ook en idd you can cun but you cannot hide hihahoe en daar bedoel ik mee, de buitenlanders komen wel en blijven komen uit alle landen en daar kun je niks tegen doen, gewoon accepteren!! tenzij we een rechts kabinet krijgen maar die is nu links jammer he

      /   Beantwoorden  / 
  15. Ron C. de Weijze

    Vroeger stonden Nederlanders vooral op de kansel, nu staan ze voor verkwanseling.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Heer Harry

    @Ron de Weijze

    Goed gebruld Ron!
    en

    @foutjes
    En ik zou graag zien dat er niet gespot wordt met de nl-taal.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Monique

    @Foutjes

    Kritiek op diegenen die middels hun religie de democratie hier omver willen werpen, geen respect tonen voor het westen en die de vrijheid van een ander willen beperken cq afnemen, heeft niets te maken met het wel of niet respecteren van buitenlanders….dat is typisch waar links altijd mee aan komt zetten….zucht….daar word ik zo moe van…

      /   Beantwoorden  / 
  18. Truus Baaij

    Vraag ik me toch af: “Is de staatssecretaris, meer dan de wethouder gevoeliger voor zekere invloeden?

      /   Beantwoorden  / 
  19. foutjes

    @ monique
    ach ja laten we alle moslims over 1 kant scheren, ze zijn allemaal hetzelfde en ze hebben maar 1 doel ons land ten val brengen. hahaha doe normaal man daar word ik nu moe van, in elk land en elke cultuur en elk geloof heb je allemaal verschillende mensen, respecteer dat alsof wij nl zo perfect zijn pff

      /   Beantwoorden  / 
  20. Ron C. de Weijze

    Inderdaad Foutjes, in elk land en elke cultuur en elk geloof heb je allemaal verschillende mensen, ieder in zijn eigen land, eigen cultuur en eigen geloof. Sorry voor het voor mijn beurt spreken Monique, over to you.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Monique

    Dank je Ron…
    Foutjes,
    dat klopt…maar ik heb het niet over perfectie…je noemt het zelf al, allemaal verschillende mensen, waarom moeten wij in nederland dan zover door gaan om iedereen gelijk te maken…erken de verschillen en men zal zien hoe prettig je met elkaar om kunt gaan…

    wat de moslims betreft..ik scheer niemand over één kam….het is een feit dat de islam onderwerping betekent, dat de islam het westen niet respecteert, niet accepteert…er zijn moslims die niet radicaal zijn, ook bij mij in de straat: hele aardige mensen, niks mis mee….maar gematigde moslims, daar geloof ik niet in….de radicale moslims pakken ook als eerste de afvalligen aan, en daarna de ongelovigen, christenen en joden….dus je moet als moslim zijnde enorm uitkijken wat je doet en dan kan ik me voorstellen dat je de veilige weg kiest….op het moment dat er moslims in ons land, in europa op staan om te protesteren tegen het raicalisme, hebben we iets, dan kunnen we inderdaad de dialoog aangaan, maar niet eenzijdig zoals nu het geval is…

      /   Beantwoorden  / 
  22. Roos

    @Ron: volgens mij bestaat er niet zoiets als dé westerse, christelijke cultuur…of wou je beweren dat alle blanke Nederlanders ten eerste allemaal christelijk en ten tweede allemaal hetzelfde zijn in hun doen en laten? Allemaal hetzelfde geloof, dezelfde kleding, dezelfde architectuur, hetzelfde eten op tafel, dezelfde mening?

      /   Beantwoorden  / 
  23. Heer Harry

    We moeten zelf zo tolerant zijn om intolerant jegens intolerantie te zijn.

    Zoiets heb ik met ethiek geleerd geloof ik.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Ron C. de Weijze

    Roos, je hoeft nooit ver te zoeken om verschil te vinden tussen (?of binnen) een één-eiïge tweeling. Maar de overeenkomsten zijn veel groter dan normaal. Kunnen we differentiëren of moeten we globaal indifferent alles op de grote hoop van het marxisme danwel islamisme gooien?

      /   Beantwoorden  / 
  25. Hebbeding

    Wat gezelli allemaal Ron, Roos, Monique… lekker intiem ook wel en zo beleefd, van “gaat u voor”, en “bedankt”. Mag ik ook meedoen of is dit een gesloten clubje, ehhh… “closed shop”?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.