Kamer struikelt over Donner

De Kamer is gestruikeld over een uitspraak van minister Donner over het wegwerken van de wachtlijsten in de jeugdzorg. Waar staatssecretaris Ross haar lot verbonden heeft aan het wegwerken van de wachtlijsten, leek het Donner geen verstandig plan. Want hij kon niet toezeggen dat dit voor het eind van dit jaar gebeurd kon zijn.

En die opmerking schoot in het verkeerde keelgat. De Kamer verweet de minister dat hij zich te weinig inspande. Kalsbeek (PvdA) stelde zelfs dat Donner de laatste jaren systematisch beziggeweest is om alle problemen naar de staatssecretaris door te schuiven. Volgens het CDA schrok Donner zelf ook van wat hij gezegd had.

De uitspraak van Ross werd moedig, maar niet verstandig genoemd. Het is natuurlijk nobel dat zij haar lot verbindt aan het wegwerken van de wachtlijsten. Feit is dat de kans dat alle problemen opgelost zijn voor het einde van het jaar klein is. De wachtlijsten bij de jeugdzorg, jeugdinrichtingen en jeugdgevangenissen zijn al jaren een groot probleem. Donner is er vooralsnog niet in geslaagd hier iets aan te doen. Misschien dat hij er nog een rap over kan schrijven?

Lees ook:Kabinet weet van 36 miljard euro loonbelasting niet waar het is
Lees ook:Donner met de schrik vrij
Lees ook:GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in
Lees ook:Problemen in thuiszorg als sneeuw voor de zon
Lees ook:Geen debat over zorg

Eén reactie op “Kamer struikelt over Donner

  1. S

    Ik ben he niet altijd eens geweest met minister P.H.Donner.

    Maar dat er op deze manier een einde komt aan zijn ministerschap vind ik toch niet de juiste en dat voor een paar uitgeprocedeerde asielzoekers!
    Jammer en dat geld vindt ik ook voor zijn collega minister Dekker.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.