GroepGeert boos op Donner

GroepGeert dreigt met een motie van wantrouwen tegen minister Donner. We hebben het allemaal kunnen horen op het nieuws: minister Donner vindt dat de sharia, de islamitische religieuze wet, in Nederland ingevoerd zou moeten worden als tweederde van de bevolking dit wil. Dat is wel zo democratisch. GroepGeert, samen met andere partijen. stelt dat de sharia in strijd is met onze grondwet.

Donner zei er nog wel bij dat hij niet achter de sharia staat. Hij staat alleen maar achter de democratie – en democratie betekent nu eenmaal dat als de meerderheid van de bevlking iets wil, ze dat ook moet krijgen.

Ik krijg hier even de neiging om oude koeien uit de sloot te halen en aan de hand van een recente kabinetsformatie te beargumenteren dat ‘meerderheid’ voor het CDA een nogal rekbaar begrip is. Dat stemt me niet optimistisch.

De grote vraag lijkt nu te zijn of de grondwet aangepast zou moeten kunnen worden als tweederde van de bevolking besluit dat homo’s opgehangen moeten worden en dat overspelige vrouwen gestenigd mogen worden (overspelige mannen ook? -sorry hoor, ben gewoon nieuwsgierig). Mag in een democratie de meerderheid besluiten dit soort waarden met voeten te treden? Is dat ons/hun goed recht?

Lastig lastig, maar vooral een storm in een glas water. Zo’n plan krijgt hier natuurlijk nooit een tweederde meerderheid, ik maak me daar dus geen zorgen over. Waar ik me wel zorgen over maak is dat onze minister van Justitie blijkbaar niet al te lang nadenkt voordat hij zijn mond opentrekt.

Bron: nos

Lees ook:CDA heeft geen vertrouwen in democratie
Lees ook:PvdA wil EU-referendum
Lees ook:Worden we weer vriendjes met de zuiderburen?
Lees ook:CDA loopt weer in op PvdA
Lees ook:CDA’ers in kleine meerderheid achter Donner’s ontslagrecht

13 reacties op “GroepGeert boos op Donner

  1. maarten

    Erger dan zijn uitspraken is volgens mij de onzorgvuldigheid van Donner. Om een wijziging van de grondwet aan te nemen moeten volgens mij twee opeenvolgende parlementen met een twee-derde meerderheid voor de wijziging stemmen. Daarna moet het dacht ik ook nog langs de 1e kamer.

    Erg jammer dat Donner dergelijke uitspraken doet. Aan de andere kant zal het voor de peilingen van het CDA hopelijk veel goeds doen (lees: minder zetels)

      /   Beantwoorden  / 
    1. jonas

      Donner is een jood , die is aan het saboteren en hoort al lang in de gevangenis voor vele zeer ernstige misdaden waar onder Kindermoord en verkrachting , het beschermen en afschermen van misdaad en misdadigers.

      Maar deze daad is mogelijk in zijn brein ontstaan vanwege opmerkingen in de media die denken te kunnen gedachtenlezen , over het gedrag van Wilders en toen dacht hij , “wat een goed idee ” dat ga ik ook doen !
      En walla , oproer in het hoenderhok !
      Meestal doet dat joden zootje dit als ze elders een misdaad plegen , morgen maar Kijken Wie er nou weer geexecuteerd is !

        /   Beantwoorden  / 
  2. Ben

    Als er een grondwetwijziging moet komen, moeten er eerst nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven waarin die wijziging aan bod komt. Staatrechtelijk gezien is er geen speld tussen de redenering van Donner te krijgen. Je hoort hem niet zeggen dat hij voor de Sharia is, maar hij geeft weer wat er zou kunnen gebeuren, als… Het is een gedachtenexperiment van Donner, dat is alles. Waar iedereen zich nou weer druk over maakt…

      /   Beantwoorden  / 
  3. maarten

    Inderdaad dat bedoelde ik.

    Ik vind het alleen erg dat een minister in het openbaar aangeeft in te stemmen met het afschaffen van bijvoorbeeld de rechtstaat als de meerderheid van de bevolking dat wil. Democratie is niet alleen de wil van de meerderheid maar ook de bescherming van minderheden hiertegen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Truijens

    Donner weer… Iedereen weet toch dat die man in een boekenkast leeft, stencils eet en zichzelf ieder jaar opnieuw kaft?! Dit heeft niks met Nederland te maken. PietHein past regeltjes toe zoals een brugklasser meetkundestellingen. De man is een relikwie uit de vorige eeuw. Daar moeten we zuinig op zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Romano

    Zucht..

    Lange leve de media. Arm Nederlands volk. Wat een stemmingmakerij. Om misselijk van te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. maarten

    Alsof het de schuld is van ‘de media’. Kom op zeg, Donner had zelf ook kunnen inschatten dat zijn woorden niet al te goed zouden vallen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Romano

    Het is absoluut de schuld van media. Kijk alleen al naar de koppen die er gebruikt worden. Wat Donner zegt is correct. Hij benadrukt enkel wat democratie behelst.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Romano

    We leven in een maatschappij die bang is gemaakt. Bang voor moslims.. Bang voor 2 pedofielen die een partij beginnen. “We moeten de democratie beschermen!”

    Ik kan me zo boos maken om de stemmingmakerij van tegenwoordig.. Alsof 2 pedofielen een land gaan veranderen?! Alsof 2/3 van Nederland ineens pedofiel blijkt te zijn als de PNVD niet verboden wordt. Alsof we met miljoenen extremistische Moslims in Nederland wonen die de invoering van Sharia graag tegemoet zien. ONZIN.

    We zijn bang.. met zijn allen bang gemaakt. Doodsbang. En datgene waar daadwerkelijk gevaar in schuilt hebben we onze ogen voor gesloten.. Dat is ons probleem.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jonas

      Kunt Beter Heel Erg Bang zijn voor joden die in samenwerking met islamieten al Onze kInderen kapot maken elk jaar op de lagere school.
      Ga , als Je Kinderen hebt die schoolreisje hebben gehad ,maar snel Hun Haren op ghb,heroine,lsd,chemicalien,spiertraumaopwekkende chemicalien,reproductieremmers en farmaceutica laten Testen ,door “niet joden en semieten”.
      Ga ,als wat gevonden de semieten honden en joden honden maar hun hondenleven lang vervolgen voor schade en kosten met no cure no pay letselschade advocaten !Want schade , veel schade voor het Leven op ALLE Gebied is er en masse.

      Nog Wat Educatiefs !

      Hallo Floor,
      Je hebt gelijk met Joop den Uyl.
      Maar Wat Je nog Weten Moet dan is , dat Hij in 1968 al gechanteerd werd door joden die Hem te pakken hadden gekregen met Kinderprostitutie , daar hebben ze tot vandaag de politiek en staat mee in hun macht.

      Van af toen was de Partij niet meer van Den Uyl , maar een hoertje van de joden , en die ,dat zijn plunderaars van cultuur , die hebben niet alleen Nederland ,maar Alle Westerse Landen aan de afgrong gebracht.

      Joop den Uyl zelf had nooit Nederland multiculti gemaakt ,dat was toen geen onderwerp met Zijn Volk dat net een Oorlog overleefd had,Zijn Prioriteiten lagen elders dus!

      Maar ja ,de joden hadden het nu voor het zeggen.
      Nog steeds,ze zitten in de staat als hoogste macht,justitie als hoogste macht,”zijn” de wetgever en eerste kamerleden,zijn de politie,zijn de mediamening,geven Ons dagelijks wat nou weer verbolgen over te zijn.
      Dacht Je dat maxim verhagen,donner,hirsch ballin,ambtenaar demmers,a bunch of tweede kamerleden Nederlanders zijn,ga maar eens veel beter kijken wie Jou steeds aanliegt!
      Justitie ,rechtbanken,politie en veiligheidsdiensten puilen uit met joden.
      Sinds 2008 is het helemaal te gek voor woorden geworden , nu nemen ze zowat elke telefoon in het bedrijfsleven ook al aan!
      Als Je jood roept in het cda stort dat van voor tot achter in , cda nu weer ,net als den Uyl toen,misbruikt om het Land te plunderen.

      Het is een Wereldwijde en streng gesloten sekte , die al vele eeuwen Landen plundert,verkracht,uitbeent en voor dood achterlaat.

      Ze zijn de enige oorzaak voor de staatsschulden !
      Zelfs de Aardgasbaten hebben ze in de 60tiger jaren al weggestolen en hebben daar israel van opgebouwd , een Land waar ze ook al niet thuishoren,ze zijn van origine asiatische Mensen eters , aan ruud lubbers,van agt,golda meir kun Je dat duidelijker zien , dat zijn “core”joden , de rest is bastaard uit vermenging met plaatselijke Volkeren.Die vallen niet zo goed op tussen Europeanen maar zijn even schadelijk en dodelijk voor elke Natie.Plunderenen verkrachten even erg.
      Ooit Afgevraagd waar dan die Winst is van de versjacheringen van staats en Volkseigendommen in de 80tiger jaren?
      Waar de Winst is van alle bezuiniging op bezuiniging sinds Ik 45 jaar geleden een Kind van 5 Was?
      Wist Je dat de EU van origine een joden hoax is , met doel Landen uit te zuigen , of Vindt Je nou echt dat die iets voor Ons hebben betekent , behalve de armoede en machteloosheid bespoedigen?

      Wist Je dat de gehele terror alarm opgezet is door joden?
      Niet om Ons te beschermen , maar om Ons aan te vallen ,te onderdrukken , te intimideren en bedreigen , op te ruimen en het zwijgen op te leggen terwijl zij maximaal plunderen en verkrachten?
      Ook weer met dit systeem?

      Wist Je dat joden en islamieten Onze Kinderen op de lagere scholen al helemaal naar de hel verkrachten?
      Met lsd,heroine,ghb,tabak,alcohol,chemicalien die spiertrauma opwekken,farnmaceutica?
      Wist Je dat joden en islamieten Onze Kinderen prostitueren,zlefs tuusen de lessen door aan jdenclanleden,islamieten en afrikanen?
      Voor 1000 Euro een beurt?

      En Wat Je “eerlijke” Politicus betreft , Ik Wil een meedogenloze , Keiharde , clevere , onbarmhartige gewetenloos monster en beest dat die joden en semieten een vergelding zal geven die voor eens en altijd een einde maakt aan deze verworden volkeren die van Kinderverkrachting en plunderingen leven en Ons en Onze Kinderen misbruiken,plunderen en voor dood achterlaten steeds.

      Ik Wil Alleen absolute vergelding voor wat deze rattenvolkeren Ons en Onze Kinderen al 2800 jaar aandoen.
      Daar Zijn eerlijke idioten niet zo welkom , eigenlijk!
      Maar een Kruizing tussen Hitler,Vlad de Spietser en Djengis Khan met een Rode Kmer Inslag zou Mij Zeer Welkom Zijn!
      Maar Ja , Ik Weet dan Ook Wat de Gevolgen Zijn wat deze rattenvolkeren Onze Kinderen aandoen en Wat er dan van een Volk Wordt!

      GR v Fred

      Ik Zou Zeker Wilders Stemmen , Want de cda is een jodenpartij die dmv manipulatie,afpersing,wet en schone woorden Mensen aan zich bond.
      Veel ,juist veel Mensen die voor orde,gerechtigheid,normen en waarden zijn trappen er in , daar in die cda de duivelspartij van de joden.
      Hebben ook ontzettend veel macht omdat ze de geleerden,geschoolden,christenen,ambtenaren weten te verleiden met deze waarden.
      Het cda , tja maxim verhagen , donner, hirsch ballin,demmers zijn allen joden.

      Joden zijn geen Medelanders ,maar buitenlanders die hier enkel al 2800 jaar zijn helaas.

      Hun cultuur is gebaseerd op terrorisme dmv Kinderverkrachting,plunderingen,Hersenspoelingen en terreur zaaien,haat zaaien en angst om Wie is het Bangst!
      Het is een streng gesloten Wereldwijd vertegenwoordigde terreursekte die haar misdaden in alle Landen plegen.

      cda is een van de jodenbolwerken van waar uit ze het Land , zoals Globaal gecoordineert , alle Westerse Landen , aan de rand van de afgrond hebben gebracht.

      Het Was het doel van de joden om alle Westerse Landen te plunderen ,wat begon met de privatiseringen onder mom van vage voorwendelen.
      En dan naar hun nieuwe beloofde land te gaan ,China en Rusland , om daar de Bevolkingen te gaan plunderen,verkrachten en uit te zuigen voor een duur van ongeveer 300 jaar.Zo zwerven ze over de Wereld , Leed en vernietiging achterlatend.

      Een van hun terreurdaden was buitenlanders zoveel mogelijk invoeren , eerst om zeer veel aan te verdienen begin 1960 , en ook doen die ,vooral de islam mee aan de massa Kinderverkrachtingen tegen Onze,Ook Jouw Kinderen op de lagere scholen.
      Als Je Kinderen Hebt die Schoolreisje hebben gehad , kun Je Beter onmiddelijk de Haren op ghb,heroine,lsd,tabak,alcohol,chemicalien en farmaceutica laten onderzoeken!
      Islamieten doen zeer massaal aan de Kinderverkrachtingen door joden mee en geven Ze ook heroine en maken Ze hoer.Als Je een Semiet met een Kind ,Man of Vrouw van Ons Volk Ziet Lopen ,het is zo erg , dan Kun Je Zeggen …daar loopt een Kinderverkrachter met zn Slachtoffer!

      Wees Overtuigd van het Feit dat verkrachting iemand de “baas” maakt , zo hebben ze binnen de kortse keren alle macht in elk Land waar ze komen en dat voor altijd.

      Het was origineel zelfs hun plan om Ons geplundert en voor dood achter te laten en Ons ook nog even in een atoomoorlog te gooien , maar het ging mis met de in Rusland gestolen atoomwapens.Anders waren Rusland,Amerika,Britannia en Europa in As achter gelaten.

      Zja , niet Geert Wilders Stemmen is Zelfmoord !
      Zie maar Wat Het Wordt,maar De Feiten Zijn nu Wel Duidelijk , anders moet Je even deze blog af met Mijn Naam ,dan is er nog Meer te Vertellen.

      GR v Fred

        /   Beantwoorden  / 
  9. Romano

    Oja..

    Het is natuurlijk wel geweldig voor de kranten. Wat is er NOG spannender dan een de woorden van een minister verdraaien die betrekking hebben op hotste nieuwsitem van de laatste jaren? Ik zou het ook wel weten.. Lang leve sensatie en de menselijke behoefte aan.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Peter

    Ik snap Donner wel hoor. Hij zou ook wel graag willen dat hij de baas zou kunnen spelen over zijn vrouw. Helaas, die lacht daar natuurlijk hartelijk om. Misschien kan hij emigreren naar Iran. Zijn wij van die domoor verlost en daar zal hij niet opvallen. (wel even een baardje laten staan).

      /   Beantwoorden  / 
    1. jonas

      Voor zover Ik Weet , Speelt die liever de baas over Jouw Kinderen , Zie Boven!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.