SP: chaos NS dreigt door dienstregeling

Ondanks het feit dat minister Peijs ons verzekerd heeft dat de nieuwe dienstregeling van de NS niet voor veel problemen zal zorgen, is de SP daar niet van overtuigd. Integendeel: de machinistenvakbond heeft aangegeven dat door een tekort aan machinisten en conducteurs complete chaos kan ontstaan.

Er moeten dagelijks 200 treinen extra gaan rijden in het nieuwe dienstrooster. Onmogelijk, volgens de machinistenvakbond en SP. Door het strakke rooster raakt het personeel overbelast en overspannen. Per trein zou slechts één conducteur aanwezig kunnen zijn. Dat komt de veiligheid niet echt ten goede.

De SP heeft daarom weer eens aan de bel getrokken bij de minister. Of dat zin heeft betwijfel ik. De minister lijkt niet gevoelig te zijn voor klachten van reizigersorganisaties, handtekeningenacties of noodkreten vanuit de vakbond. Het wordt gewoon rustig afwachten tot 7 december, de dag dat de nieuwe dienstregeling ingaat. Mocht de pleuris dan uitbreken, dan kan de politiek altijd nog verbaasd reageren en aan symptoombestrijding doen.

Bron: SP

Lees ook:GroenLinks dendert als sneltrein over NS
Lees ook:Buiten het (spoor) boekje
Lees ook:‘Titanengevecht’ 3 november op RTL
Lees ook:Kamer van reces om dienstregelingen?
Lees ook:Vogelaar fladdert weer langs ‘krachtwijken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.