Balkenende wazig over waarden

Geheime en uitgelekte notities maken Den Haag altijd weer spannend. Het uitgelekte Schipholbrandrapport beloofde voor de zomer al veel goeds (en maakte dat onlangs ook waar), een minister die ooit voorlas uit een brief die nooit geschreven was: het zijn die kleine dingen die de politiek interessant houden. Maar als het aan onze premier ligt komt de uitgelekte normen en waardenbrief nooit boven tafel.

Balkenende geeft in de uitgelekte notitie, naar het schijnt, hoog op over het normen en waardendebat dat onder zij bewind gevoerd is. Het zou onze samenleving "weerbaarder" gemaakt hebben.

De PvdA drong dinsdag voor de zoveelste keer aan op openbaring van de notitie, maar Balkenende haalde zelfs de Grondwet erbij om dit niet te hoeven doen. "Openbaarmaking zal de eenheid van het regeringsbeleid kunnen aantasten".

Ik zal de PvdA een handje helpen en een gooi doen naar de inhoud van de notitie. Er zal zomaar in kunnen staan dat sommige bewindslieden niets op hebben met het normen en waarden debat. Naar alle waarschijnlijkheid zijn dat de bewindslieden van de VVD, die zich het liefst verre houden van het moralistische toontje van het debat.

Over de grote invloed van het normen en waarden debat op onze samenleving kan ik kort zijn. Het heeft een ontzettend grote invloed gehad op de Nederlandse satire en de grote korrel zout waarmee mensen de politiek, op dit specifieke punt dan, namen. Voor dat alles zijn we de premier veel dank verschuldigd. De manier waarop hij doet alsof onze samenleving socialer geworden is door zijn opgeheven vingertje is genant. Ik hoop dat die notitie nooit boven water komt, want ik zou me plaatsvervangend schamen voor alle onzin die er ongetwijfeld in staat.

Bron: nieuws.nl

Lees ook:Wouter Bos en de strop van Balkenende
Lees ook:Zit klaar voor het eerste lijsttrekkersdebat
Lees ook:Welke partij maakt zich druk om holebi’s?
Lees ook:Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is een engel
Lees ook:GroepGeert woest om Marokko-stage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.