De Vries pleit voor twee blokken

Twee grote partijen. Eén links blok en één rechts blok. Zo zou het Nederlandse politieke spectrum eruit moeten zien als het aan Klaas de Vries (PvdA) ligt. De Nederlandse kiezer is verdeeld, dat hebben we wel gemerkt op 22 november. En om de keuze voor de Nederlander wat makkelijker te maken, zou de kiezer voortaan alleen maar links of rechts hoeven kiezen.

 

Volgens De Vries heeft de kiezer geen gewetensbezwaren als hij een keuze maakt tussen PvdA of SP. De twee partijen kunnen dus beter samen gaan. Blijkbaar vindt hij eenzelfde 'fusie' aan de rechterkant ook een goed plan.

Wat er gebeurt met zogenaamde 'centrumpartijen' is nog niet duidelijk. Zou dit plan de genadeslag betekenen voor D66? Ook vraag ik me af of de rechtse kiezer een samensmelting van PVV en VVD zou toejuichen. Waar had hij overigens de religieuze partijen willen hebben? 

Twee blokken zou natuurlijk de formatie een stuk gemakkelijker maken. Die zou dan namelijk niet nodig zijn: de meerderheid gaat gewoon regeren. Maar het zou wel de nuance uit onze politiek halen.

Gelukkig is de kans dat De Vries zijn zin krijgt klein. Juist in een tijd dat nieuwe partijen vanuit het niets in de Kamer komen lijkt er totaal geen behoefte aan samenwerking. 

Bron: nieuws 

Lees ook:PvdA: stop de huurwet!
Lees ook:Volkskrant bedient linkse journalisten
Lees ook:Koffie en cake met Hamer en Marijnissen
Lees ook:Schoolboeken zijn niet rechts genoeg
Lees ook:VVD-rapport: De lijn is zoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.