The world according to Rita

De wereld van Rita Verdonk is niet alleen overzichtelijk, rechtlijnig en zwart-wit, maar bovenal eenzaam. Want weinig partijen lijken haar inburgeringswet te steunen. Met name wordt gestruikeld over het onderscheid dat zij maakt tussen ‘oudkomers’ uit de Europese Unie en die uit andere delen van de wereld. Veel mensen vinden dat discriminerend, maar godzijdank is het "juridisch houdbaar" en mag het dus volgens de regels.

En zoals we inmiddels allemaal wel weten houdt Rita zich graag aan de regels. Want regels zijn regels. Volgens de universiteit van Tilburg is de wet niet in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Het ‘grote maatschappelijke probleem’ schreeuwt bovendien om deze wet, omdat er veel mensen zijn die niet kunnen meedoen in onze samenleving.

Wat is het toch zonde dat Rita lijkt te denken dat een ‘juridisch houdbaar’ idee direct ook een góed idee zou zijn. Het verschillend behandelen van verschillende groepen Nederlanders kan toch niet dé oplossing zijn van ‘het grote maatschappelijke probleem’?

Lees ook:Pedo-partij toch verboden?
Lees ook:Kay vetrekt met staart tussen de benen bij Rita
Lees ook:CDA wil weer 40 uur werken
Lees ook:Rita Verdonk doet ´t met Kay op z´n Hillary
Lees ook:Rita’s achterban niet écht de baas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.