PvdA doet onderzoek naar kamerlid

Khadija Arib, kamerlid voor PvdA en van Marokkaanse afkomst, zit sinds eind november in een werkgroep die de Raad voor de Mensenrechten in Marokko adviseert over migratievraagstukken. De Raad rapporteert onder meer aan koning Mohammed VI maar is volgens het kamerlid onafhankelijk. Ze is dan ook niet van plan om deze onbetaalde nevenactiviteit op te geven. PvdA stelt, net als Wilders' PVV, een onderzoek in.  

 

 

Pvda-fractievoorzitter Tichelaar stelt dat PvdA strenge huishoudelijke regels heeft over nevenwerkzaamheden en aagenomen kado's. Het onderzoek wordt dus niet ingesteld door de opgelaaide discussie over dubbele nationaliteiten, die volgens Wilders dubbele loyaliteiten als gevolg heeft.

Tichelaar heeft inmiddels de stukken over de werkgroep opgevraagd en laat deze vertalen. Als blijkt dat Arib tóch een formele of geïnstitutionaliseerde band heeft met de Marokkaanse koning of de regering, moet ze uit de werkgroep stappen. 

Mocht de partij tot de conclusie komen dat Arib in de werkgroep mag blijven zitten, dan horen we aan het eind van deze week nog wel van PVV….

 

 

Bron 

Lees ook:Verdonks dubbele paspoortenwet geschrapt
Lees ook:PvdA-prominent waarschuwt voor Wilders
Lees ook:Oppositie daagt coalitie uit
Lees ook:VVD’er Van Aartsen draait en wil nu ook Irak-onderzoek
Lees ook:Tichelaar wordt de nieuwe Bos

9 reacties op “PvdA doet onderzoek naar kamerlid

  1. Sukkels!

    Was erg grappig dat Tichelaar ontkende dat Arib in die commissie zou zitten bij Nova.

    Nu gaan ze het opeens wel onderzoeken. Is een mooi inkopertje voor Wilders

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    @sukkels, terecht opgemerkt inkoppertje.
    Kadisha Arib wenst,hoe dan ook, niet uit de Marokkaanse commissie te stappen. Tja, dan moet ze, in geval van onverenigbaarheid functies, haar kamerzetel opgeven.
    Vooralsnog (b)lijkt het Marokkaanse hemd, nader dan de Nederlandse rok. Van geíntegreerd gesproken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    Niet zo lang praten en onderzoeken.Gewoon eruit met deze Marokkaanse vrouw.Schande over de PVDA wanneer dat mens gehandhaaft blijft.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    Wegwezen met die profiteur. Van twee walletjes eten is al niet echt netjes, maar als je het ook nog doet op het politieke vlak, dan is het helemaal schandalig. Bah.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Peter Haas

    Kunnen we nu eindelijk eens een keer ophouden met deze absurde non-discussie?Alsof het hebben van een enkele dan wel dubbele nationaliteit ook maar iets te maken heedft met iemands loyaliteit!Tijdens de tweede wereldoorlog hadden alle N.S.B.-ers toch echt een Nederlands paspoort en duizenden onderduikers zijn door “echte”Nederlanders aan de bezetters verraden.Juist het hebben van een dubbele nationaliteit geeft het voordeel,dat iemand bepaalde zaken vanuit een ander perspectief kan bekijken.Dit heeft allemaal niets te maken met gezonde kritiek,maar wel met een gebrek aan zelfvertrouwen en blinde vreemdelingenhaat.Angst is toch echt een hele slechte raadgever.Laat deze mensen,die in de praktijk tonen,zeer waardevolle burgers te zijn,toch alsjeblieft in hun waarde.Geert Wilders en zijn volgelingen zijn volgens mij een veel groter gevaar voor de integratie en vergroten alleen maar de intolerantie.En dat is heel wat wat slechter voor de integratie dan die hele paspoortkwestie.Het aan de orde stellen hiervan past sowieso niet in onze democratie.Maar het is natuurlijk wel een gemakkelijke manier om stemmen te trekken.Peter .

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jatoch

    @ Peter Haas.

    Je vergelijking met NSB ers slaat werkelijk nergens op.

    Het gaat in deze discussie om Arib. Een NEDERLANDSE volksvertegenwoordiger, die een formele band heeft met de Marokkaanse koning. Dat noemt men nou Belangenverstrengeling. Dat heeft niets te maken met vreemdelingenhaat. De directeur van Shell mag ook niet tegelijkertijd de minister van Economische Zaken zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Peter Haas

    Ik heb er absoluut geen zin in,een polemiek aan te gaan over het verschil tussen het woord Formeel en het woord Officieël,maar het is toch wel duidelijk, dat mevrouw Arib bij haar beëdiging dan wel inzwering als volksvertegenwoordigster,een functie,waartoe zij gekozen is,dit in tegenstelling tot het niet hebben van een keuze bij het al dan niet afwijzen van de Marokkaanse nationaliteit,wèl trouw heeft beloofd dan wel gezworen aan de Nederlandse democratie en alle waarden,die dat met zich meebrengt.Kortom,wat mij betreft is dit einde discussie,met deze zoveelste heksenjacht is niemand gediend,behalve de heer Wilders.Peter Haas

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jatoch

    @ Peter Haas.

    je haalt nu 2 zaken door elkaar. het gaat om het dienen van 2 heren. niet om het dienen van 1 heer met 2 nationaliteiten. hoewel het dienen van 1 heer met 2 nationaliteiten al vreemd is, is het dienen van 2 heren met 2 nationaliteiten nog veel vreemder.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Peter Haas

    Zo,ik stop met deze zinloze discussie,die geheel gebaseerd is op verkeerde uitgangspunten en alleen maar aantonen,dat Jatoch niet begrijpt,of in ieder geval niet wenst te begrijpen,dat onze democratie inhoudt,dat iemand onschuldig is,totdat het tegendeel is bewezen.Al vind ik het wel gruwelijk verkeerd dat de Kamervoorzitter Geert Wilders het woord ontnam,toen die de kwestie van de dubbele nationaliteit beswpreekbaar wilde maken.Want hoe men ook over de standpunten van de heer Wilders mag denken,hij is de vertegenwoordiger van een bevolkingsgroep en in die functie hun woordvoerder,dus dat recht heeft hij en niemand heeft de macht om hem dat te ve5rbieden en ik begrijp ook niet,dat de Kamer dit heeft gedoogd.Maar goed,ik ga mijn tijd weer aan belangrijker zaken besteden,dus dat kan letterlijk alles zijn.Dus verder gaan met loze insinuaties en haat en tweedrachtzaaierij verder gaarne achterwege laten en besteed uw of je tijd verder maar aan wèl ,al is het ook maar enigszins,interessante en belangrijke zaken.Wat mij betreft,einde affaire en hopelijk is de loyaliteitsverklaring van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer aan de betrokken bewindslieden inderdaad het laatste,wat we over deze zaak gehoord hebben en zijn de lieden,die maar blijven doordreinen en verder willen blijven gaan met hun heksenjacht,even goede en loyale Nederlanders als zij.Peter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.